Slávka Kellová Rôzne

Cesta I/70 bude až do 5. 4. úplne uzavretá

Stavebné práce pri odstraňovaní zosuvu si vyžiadali oddnes až do 5. 4. úplnú uzávierku cesty I/70 medzi dolnooravskými obcami Párnica a Kraľovanmi.

TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík. Motoristi smerujúci na Oravu od Žiliny a Martina budú musieť v Kraľovanoch, kde ich na frekventovanej križovatke usmerní prenosné dopravné značenie, pokračovať po ceste I/18 a obísť spomínaný dočasne uzatvorený úsek 43 km dlhou obchádzkou cez Ružomberok a Dolný Kubín.

Dopravná polícia zároveň upozorňuje motoristov smerujúcich na Oravu od Liptovského Mikuláša, aby už v Ružomberku odbočili na cestu I/59 do Dolného Kubína, kde bude musieť v opačnom smere tejto obchádzkovej trasy pokračovať do Ružomberka tranzitná doprava od Námestova a Tvrdošína.

Do Dolného Kubína budú musieť nevyhnutne zamieriť i všetky vozidlá prechádzajúce Párnicou po ceste II/583 od Terchovej. „Opravovaný úsek bude môcť na nevyhnutný prejazd využívať v presne vymedzenom čase iba pravidelná autobusová doprava,“ dodal Moravčík a odporučil pre nadmernú a nadrozmernú prepravu používať počas uzávierky iné cestné spojenie s Poľskou republikou.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM