Čo s nedeľným vývarom? Kuracie frikasé s citrónom

Ak vám ostal vývar z nedeľnej polievky, máme pre vás skvelý tip. Kuracie frikasé znie síce zložito, no opak je pravdou.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Čo s nedeľným vývarom? Kuracie frikasé s citrónom
Zdroj: pixabay / CC0 1.0

Často počas týždňa rozmýšľate nad tým, čo s vývarom, ktorý vám zostal po nedeľnom obede? A zároveň neschvaľujete riešenie, že čokoľvek, čo vám istú dobu „zavadzia“ v chladničke, treba okamžite vyhodiť…

Isto to platí aj pre vývar, napríklad kurací, po ktorom máte v hrnci kopec kvalitného uvareného mäsa (inak spôsob prípravy varením je považovaný za najzdravší) a tiež úžasnú zeleninu.

Nemusíte už neustále uvažovať čo s polievkou, ktorá vám zostala po slávnostnom nedeľnom obede. Je tu recept, ktorý má možno zvláštny, netradičný názov, no je strašne jednoduchý. A využijete pritom všetko, čo vám zostalo z nedeľnej kuracej polievky vrátane mäsa aj zeleniny.

Tak poďme na to a pozrime sa, čo chladnička dala.

Kuracie frikasé s citrónom

Potrebujeme:

  • kurací vývar so zeleninou aj mäsom,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • 50 g masla,
  • 50 g múky,
  • citrónovú kôru aj šťavu,
  • trochu čerstvého zázvoru,
  • 1 K-Classic šľahačku,
  • strúčik cesnaku,
  • petržlenovú vňať.

Postup: Urobíme si zápražku, a to tak, že opražíme múku na masle, krásne do zlatista. Riedime ju kuracím vývarom a šľahačkou, pridáme nastrúhaný zázvor, cesnak aj citrónovú kôru a šťavu, chvíľu ešte povaríme. Ak treba, môžeme dochutiť soľou a čiernym korením. Nakoniec nasekáme zeleninu a mäso z polievky. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Náš tip

Podávať môžeme aj s uvarenými vajcami (nakrájať na väčšie kúsky), sú v tejto kombinácii neuveriteľne dobré. A k tomu zemiaky.

Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy

Odporúčame