Správy

Dobré správy pre vodičov: Rekonštrukcia obchvatu postupuje podľa plánu

V utorok (18. 8) sa na podnet primátora mesta Martin Andreja Hrnčiara uskutočnilo stretnutie všetkých, ktorí sa podieľajú na rekonštrukcii ciest v Martine. Cieľom stretnutia bolo zhodnotiť súčasný stav a zistiť, či je možné dopravnú situáciu v Martine určitým spôsobom zlepšiť.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre vodičov: Rekonštrukcia obchvatu postupuje podľa plánu
Zdroj: Dnes24.sk

V meste Martin a okolí od 1. júla 2015 prebieha hneď niekoľko opráv ciest vo vlastníctve Slovenskej správy ciest. Opravy si, samozrejme, vyžiadali určité obmedzenie dopravy, zmenu dopravného značenia a v neposlednom rade majú za následok rozličné zdržania a meškania pre všetkých účastníkov cestnej premávky. Keďže mesiac a pol intenzívnej práce na všetkých opravovaných úsekoch úspešne uplynul, primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar inicioval stretnutie všetkých zainteresovaných strán, aby zhodnotili súčasnú situáciu a diskutovali o možnom zlepšení dopravnej situácie v meste.

Dopravná situácia je vyriešená efektívne

Stretnutia sa zúčastnilo viac než 20 kompetentných zástupcov jednotlivých zložiek Krajského riaditeľstva policajného zboru Slovenskej republiky, Okresného riaditeľstva policajného zboru Slovenskej republiky, Mestskej polície, Správy slovenských ciest Žilina, zhotoviteľov stavieb v Martine a Košťanoch nad Turcom, spoločnosti zabezpečujúcej dopravné značenie a Mestského úradu v Martine.

Počas stretnutia sme zhodnotili celý priebeh rekonštrukcie a situáciu v meste Martin a okolí. Zhodli sme sa na tom, že v súčasnom stave rozpracovanosti jednotlivých projektov neexistuje možnosť zmeny organizácie dopravy a momentálne je v Martine zavedený najefektívnejší spôsob na riešenie dopravnej situácie v takomto extrémnom prípade,“ zhodnotil výsledok stretnutia primátor Martina.

Práce pokračujú podľa plánu

Ako ďalej informuje Andrej Hrnčiar: „Všetky práce pokračujú v súlade s projektovou dokumentáciou a predovšetkým v súlade s časovým harmonogramom, čiže už 1. októbra bude celá nákladná doprava z mesta presmerovaná na obchvat, kde sa už jeden profil po oprave otvorí.“

Počas prebiehajúcich rekonštrukcií sa Martinu nevyhli ani dopravné nehody.

Opätovne vyzývam všetkých účastníkov dopravnej premávky, aby boli opatrní a trpezliví. Ohľaduplní k sebe a k ostatným musia byť rovnako vodiči ako aj cyklisti a chodci. Výhradne v takomto prípade sa nehodovosť z neopatrnosti, ktorú sme v posledných týždňoch zaznamenali, zlepší. Mesto urobí aj nad rámec svojich povinností všetko preto, aby zabezpečilo zdravie a ochranu svojich obyvateľov,“ upozornil primátor Hrnčiar.

Rizikový september

Ako rizikové obdobie bol na stretnutí zdôraznený september, kedy deti nastúpia do školy. Andrej Hrnčiar prisľúbil, že v meste budú do spustenia obchvatu nasadené hliadky Mestskej polície v Martine, ktoré budú intenzívne hliadkovať na priechodoch pre chodcov, ktoré môžu využívať deti.

Foto: Mesto Martin

Rekonštrukcia obchvatu postupuje podľa plánu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM