Eva Lacová Správy

Hurbanka sa teší novému detskému ihrisku. Čo pribudlo a koľko to stálo?

Zveľadený areál, nové preliezačky a šmykľavky slávnostným prestrihnutím pásky a pokrstením ihriska otvorili predstavitelia školy, výboru mestskej časti Košúty i Mestského úradu. Oficiálnemu otvoreniu však predchádzal pestrý kultúrny program detí.

Ilustračný obrázok k článku Hurbanka sa teší novému detskému ihrisku. Čo pribudlo a koľko to stálo?
Zdroj: Dnes24.sk

Vonkajší priestor ZŠ s MŠ Hurbanova sa rozrástol o nové detské ihrisko vybudované z prírodných materiálov. S myšlienkou rozšíriť ponuku pre relax a športové vyžitie detí prišla škola, no do projektu sa s nadšením zapojili i poslanci za mestskú časť Košúty. Tí k výstavbe ihriska prispeli z rozpočtu VMČ sumou 10-tisíc eur.

Spoločné úsilie

Chcem poďakovať všetkým, mestu Martin, predovšetkým poslancom mestskej časti Košúty, (Tibor Adamko, Dušan Kubička, Zuzana Dobríková), že aj ich pričinením sa nám spoločnými silami podarilo vybudovať veľmi pekné detské ihrisko, ktoré by malo slúžiť nielen pre deti základnej a materskej školy ale aj pre deti s rodičmi z celého sídliska,“ povedal Pavol Chovaňák riaditeľ ZŠ s MŠ Hurbanova. Po oslovení boli poslanci mestskej časti Košúty projektu naklonení. Každý rok totiž dbajú na to, aby v Košútoch pribudlo aspoň jedno nové ihrisko či prírodná posilňovňa.

Sme veľmi radi, že nám spoločne podarilo vybudovať ihrisko, ktoré bude môcť využívať nielen materská a základná škola ale aj široká verejnosť. Našou snahou je, aby sme pre naše deti kontinuálne vytvárali priestor pre športové a pohybové aktivity, aby deti neboli pasívne, ale aby trávili svoj voľný čas aktívne na ihriskách so svojimi rodičmi či kamarátmi,“ povedal Tibor Adamko, predseda VMČ Košúty.

Najlepšia investícia

Agátové preliezačky už v týchto dňoch denne využívajú desiatky detí a ako všetky detské ihriská ani toto určite nebude zívať prázdnotou. „Chcem vysloviť presvedčenie, že investícia do detí a mládeže je tou najlepšou investíciou. Je len na nás, aby sme si teraz toto ihrisko chránili, nedevastovali ale naopak ho ďalej zveľaďovali, aby čo najdlhšie slúžilo Vám deťom,“ dodal Chovaňák.

Zdroj a foto: Mesto Martin

Deti majú z nového ihriska radosť
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM