Správy

INEKO zverejnil rebríček TOP škôl: Ktoré martinské školy sa umiestnili najvyššie?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie, a ktorá martinská škola patri medzi najlepších?

Ilustračný obrázok k článku INEKO zverejnil rebríček TOP škôl: Ktoré martinské školy sa umiestnili najvyššie?
Zdroj: TASR

„Údaje na Portáli o základných a stredných školách sme aktuálne doplnili o čerstvé výsledky Testovania 9 a externej časti maturít za školský rok 2014/15. Vďaka doplneniu týchto údajov školy zároveň získali aj svoje predbežné hodnotenie za rok 2015,“ informoval Matej Tunega, ktorý spolupracuje s inštitútom INEKO.

Upozorňuje tiež, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Naj školy na Slovensku podľa INEKA

Medzi základným školami obsadila na celoslovenskej úrovni najvyššiu priečku Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Spomedzi stredných odborných škôl patrí prvé miesto SPŠ elektrotechnickej na Plzenskej v Prešove.V rámci gymnázií potvrdilo opätovne svoju pozíciu Gymnázium na Poštovej v Košiciach.

Naj martinské školy podľa INEKA

V TOP 30 sme našli aj našich zástupcov. V celkovom hodnotení figuruje na perfektnom 18. mieste Bilingválne gymnázium v Sučanoch, ktoré sa s hodnotením 8,4 zaradilo medzi školy s vynikajúcimi výsledkami. Najviac percent získala škola v kategórií maturity.

V rámci Žilinského kraja patrí spomedzi všetkých typov škôl skvelé 1. miesto spomínanému sučianskemu bilingválnemu gymnáziu. Z 10. miesta sa teší ZŠ s MŠ A. Bernoláka v Martine, ktorá sa zaradila k školám s výbornými výsledkami. Na 18. mieste sa nachádza Stredná priemyselná škola v Martine, 19. miesto obsadila Základná škola na ulici P. Mudroňa v Martine. V prvej 30-tke sa nachádza aj Gymnázium J. Lettricha v Martine, ktoré figuruje na 27. mieste.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM