Eva Lacová Rôzne

Nechtový dizajn je pre ňu všetkým: Martinčanka Anika nám prezradila, čo sa aktuálne (ne)nosí!

Vedeli ste o tom, že francúzska manikúra je na ústupe, a že trendy farba je červená? Nechtová dizajnérka Anika nám prezradila aj to, ako sa správne starať o svoje nechty, čo pomáha proti obhrýzaniu a tiež s akými nezvyčajnými požiadavkami sa stretla zo strany jej klientiek.

Ilustračný obrázok k článku Nechtový dizajn je pre ňu všetkým: Martinčanka Anika nám prezradila, čo sa aktuálne (ne)nosí!
Zdroj: Dnes24.sk

Krásne a zdravé nechty sú snom každej dámy. Nielenže pridajú žene na sebavedomí, ale ulahodia aj mužským očiam. Aniku v jej štúdiu navštevujú týždenne desiatky spokojných klientiek, a hoci je veľmi vyťažená, našla si čas aj na nás.

Ako dlho sa venuješ nechtovému dizajnu?

Nechtovému dizajnu sa venujem už 16 rokov profesionálne. Na prácu v tomto odbore je to už veľmi dlhá doba. Dokonca som v Martine začala ako prvá pracovať s gélovou technikou.

Berieš to len ako prácu alebo je to zároveň tvoje hobby?

Jasné, že koníček je na prvom mieste. Je to vidieť aj na salóne. V prvom rade musíš dať do práce srdce.

Existujú aj v oblasti nechtov (prirodzených, gelových…) trendy?

Za posledných 5–8 rokov sa naše dámy začali viac zaujímať o svoje nechty, čo ma veľmi teší. A ako sa mení móda tak sa menia aj trendy v oblasti nechtov. Tzv. zdobené nechty (vymaľované, s nálepkami alebo zasypané ozdobami) už dávno nie sú „trendy“. Dokonca aj francúzska manikúra je takmer úplne na ústupe. Z farieb je teraz jednoznačne trendy červená, všetky odtiene ružovej, lososovej, oranžovej. Nádherné vynikne aj pepermintová zlatá. Posledné roky som začala používať veľmi zaujímavy materiál, tzv Gellak. Je to gél vo forme laku. Jeho výhoda je, že je absolútne prirodzený, nechty po ňom sú nádherné upravené cca na 2–3 týždne a pôsobia maximálne prirodzene. Pri Gellaku je široký výber farieb, takže si príde na svoje každá dáma.

Ktorá farba nechtom vôbec nesvedčí z tvojho pohľadu?

Nie je farba, ktorá by bola na nechtoch neprípustná. Záleží od požiadavky klientky a zosúladenia farieb. Aj čierne nechty dokážeme urobiť sexi.

Dbajú o svoje ruky a nechty v súčasnosti aj muži, alebo je pre nich táto téma tabu?

Samozrejme aj muži navštevujú salóny. Pánska manikúra už nie je nič neobvyklé. I keď musím priznať, že v mojom salóne nemajú miesto. Môj diár je už plný ženských mien.

Máš nejaké tipy ako sa zbaviť obhrýzania nechtov?

Veľa krát sa s týmto zlozvykom stretávam. Najlepšou liečbou sú gélové nechty. Tie zaručene pomôžu. Gél sa začal používať V Európe od roku 1996. Tento materiál má veľmi blízko k materiálom používaným v zubnom lekárstve. Na trhu je veľké množstvo materiálov, stačí si len vybrať ten správny.

Stretla si sa aj s nejakými kurióznymi požiadavkami tvojich klientiek?

Občas ma niekto zaskočí so svojou požiadavkou na farbu. Minule to bola kovovo červená! Tak to som naozaj netušila aká je to farba. A najbizarnejsia požiadavka? Keď nevesta chcela odo mňa aby som jej na svadobné nechty napísala meno jej nastávajúceho (Juraj), a to čiernou farbou. Čo myslíš, urobila som to? Nie! Na Valentína by to šlo, ale nevesta v žiadnom prípade.

Môžeš našim čitateľom poradiť niekoľko tipov ako na krásne a zdravé nechty?

Na prvom mieste je jednoznačne hygiena a dobrý pilník – buď sklenený alebo papierový. Doporučujem tiež používať olejček na nechtovú kožičku a krém na ruky.

Foto: Anika (súkromný archív)

Anika: V prvom rade musíš dať do práce srdce
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM