Zuzana Vajayová Rôzne

O potravinovú pomoc môžu Martinčania požiadať do konca augusta

Martinčania, ktorí spĺňajú podmienky poberateľov potravinovej pomoci, sa môžu do konca augusta prihlásiť na Mestskom úrade v Martine. Potravinovú pomoc začne mesto Martin poskytovať v septembri.

Hovorca mesta Martin Jozef Petráš pripomenul, že maximálny limit potravinovej pomoci z Európskeho poľnohospodárskeho a záručného fondu pre odkázaných občanov pozostáva z 20 kilogramov (kg) hladkej múky a 20 kg cestovín. „Potravinová pomoc sa týka občanov mesta Martin, ktorí sú poberateľmi dávky v hmotnej núdzi a príspevku k dávke, nepracujúcich dôchodcov (nepracujúci poberatelia starobných, predčasných a invalidných dôchodkov) s dôchodkom nižším ako 305 eur a osôb na hranici životného minima – rodičia a deti, na ktoré sú vyplácané dotácie,“ uviedol Petráš.

Občania, ktorí majú záujem o poskytnutie potravinovej pomoci, sa podľa Petráša musia prihlásiť do evidencie žiadateľov v klientskom centre mestského úradu. „Každý občan zároveň poskytne vyjadrenie, či prevezme maximálny limit potravín (20 kg hladkej múky a 20 kg cestovín) alebo len polovičné množstvo. Zároveň sa podpisom zaviaže, že tieto potraviny nebude ďalej predávať. Odvoz potravín si každý občan zabezpečuje sám. Výdaj potravinovej pomoci, ktorú zrealizujeme na určenom výdajnom mieste v septembri, včas oznámime prostredníctvom médií,“ dodal Petráš.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM