Správy

Plná schránka otvára dvere zlodejom. Pošta preto prišla s novinkou

Idete na pár týždňov či mesiacov na dovolenku? Plná poštová schránka bude jasným signálom pre zlodejov, že nie ste doma. Slovenská pošta ponúka novú službu s názvom Dovolenkový servis.

Ilustračný obrázok k článku Plná schránka otvára dvere zlodejom. Pošta preto prišla s novinkou
Zdroj: TASR

Plné poštové schránky bývajú počas dovoleniek návnadou pre zlodejov. A keď sa pošta dostane do nesprávnych rúk, môže viesť k zneužitiu identity.

Slovenská pošta preto pripravila novú službu s názvom Dovolenkový servis. Spočíva v tom, že pošta nebude ľuďom na dovolenke doručovať v dohodnutom období listové zásielky na doručovaciu adresu, ale ich uloží na jednom mieste na dodávacej pošte.

„Dovolenkári si môžu uložené zásielky kedykoľvek počas dohodnutého obdobia vyzdvihnúť osobne na pošte, alebo im budú doručené na adresu vo vopred dohodnutý pracovný deň,“ opísala hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

Táto služba je určená pre ľudí aj organizácie a požiadať o ňu môžu na svojej dodávacej pošte prostredníctvom vyplneného tlačiva „Žiadosť o poskytnutie služby Dovolenkový servis“. Žiadosť sa predkladá v dvoch vyhotoveniach.

Čítajte aj: Na čo si dať pozor pred odchodom na dovolenku

Pri podaní žiadosti je podľa hovorkyne potrebné preukázať sa preukazom totožnosti. „Ak ide o organizáciu, tak je potrebný aj doklad potvrdzujúci oprávnenie konať v mene danej firmy,“ priblížila. V žiadosti je potrebné uviesť obdobie, počas ktorého má pošta službu zabezpečovať, prípadne pracovný deň, kedy majú byť zásielky odovzdané.

Službu môže pošta podľa Dorčákovej poskytovať súčasne aj pre iné osoby, respektíve maloletých adresátov, ktorých je zákazník zákonným zástupcom za podmienky, že bývajú v tom istom dome či byte.

Tlačivo žiadosti ľudia nájdu aj na internetovej stránke posta.sk a na požiadanie na Zákazníckom servise Slovenskej pošty. Ľudia pritom môžu v rámci služby požiadať aj o zasielanie e-mailových upozornení o príchode zásielok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM