Správy

Požiar skládky v Medokýši: Hasiči mali čo robiť vyše 5 hodín!

Približne päť a pol hodiny likvidovali hasiči požiar skládky dreva v mestskej časti Martina Medokýš.

Ilustračný obrázok k článku Požiar skládky v Medokýši: Hasiči mali čo robiť vyše 5 hodín!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Skládka dreva mala zhruba desať krát 70 metrov a výšku približne štyri metre. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

Polovica dreva bola v plameňoch a hrozilo, že sa požiar rozšíri na stromy a lesný porast v tesnej blízkosti. K požiaru boli vyslaní ďalší hasiči z Martina a aj členovia dobrovoľných hasičských zborov Martina – Priekopy, Sučian a Koštian nad Turcom,“ uviedla Ondrichová.

Doplnila, že vodu na hasenie požiaru dodávali na požiarovisko kyvadlovou dopravou z rieky Turiec. „Po čiastočnom uhasení drevo prehrabali pomocou nakladača a následne zalievali vodou. V blízkosti horiacej skládky dreva sa nachádzal dutý tlejúci strom, ktorý museli hasiči spíliť, nakoľko hrozilo, že sa zrúti na prístupovú komunikáciu do Múzea slovenskej dediny. Hasiči v rámci zásahu prekontrolovali aj Múzeum slovenskej dediny, ktoré sa nachádza približne 200 metrov od miesta požiaru,“ dodala hovorkyňa.

Hasiči na likvidáciu požiaru spotrebovali v stredu 24. augusta približne 165.000 litrov vody. „Príčina vzniku požiaru, pri ktorom sa nikto nezranil, je v štádiu zisťovania,“ uzavrela Ondrichová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM