Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Predposledný augustový víkend bude pravý letný. Slnečný i búrkový

Už len dva víkendy prázdnin! Ten nastávajúci si opäť môžeme užiť pri vode. V sobotu nás čakajú takmer tridsiatky, v nedeľu už dážď. Meniny majú Anabely.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Predposledný augustový víkend bude pravý letný. Slnečný i búrkový
Zdroj: TASR

Západ: Slnečno, prechodne zväčšená oblačnosť. Zrána ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 28 až 30 st. Spočiatku slabý, postupne juhovýchodný až južný vietor do 20 km/h.

Stred: Slnečno. V priebehu dňa pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky. Zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 25 až 30 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 17 st. Slabý premenlivý vietor.

Východ: Slnečno. V priebehu dňa pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky. Zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 26 až 30 st. Južný vietor do 15 km/h.

Meniny má Anabela

Ženské meno Anabela vzniklo spojením mien Anna a Bella, alebo spojením Anna a Sibyla, alebo z latinského mena Amabel, čo v preklade znamená „hodná lásky“, „milá“, „ľúbezná“. Anabely sú sčítané, pohotové a samostatné. Priatelia sa len s kým chcú a vo vzťahoch majú stanovené jasné pravidlá. Sú aj „nákazlivo“ veselé a rady ovládajú iných.

Štúdium Anabely je mierne chaotické. Dobre sa však môžu uplatniť v oblasti vedy alebo napríklad vo verejnej správe, pretože si vedia poradiť za každých okolností.

Stalo sa doma

1941 – Narodil sa v Bratislave herec, humorista, spisovateľ a dramatik JÚLIUS SATINSKÝ, spolu s Milanom Lasicom vytvoril legendárnu dvojicu, ktorá viac ako štyri desaťročia zabávala divákov v divadle či v televízii inteligentným humorom.

1848 – Začala sa doprava na železničnej trati Marchegg – Bratislava. Trať sa stala spojnicou medzi Severnou dráhou a Uhorskou centrálnou železnicou. Spájala obe hlavné mestá monarchie (Viedeň a Budapešť) a pre Bratislavu znamenala rýchly rozvoj priemyslu. Zároveň Bratislavčania po prvý raz videli parnú lokomotívu. Lokomotíva bola značky Bihar.

1952 – Narodila sa herečka Hana Gregorová.

Stalo sa vo svete

1741 – Dánsky moreplavec v ruských službách Vitus Jonassen Bering pristál na pobreží severoamerického teritória, ktoré nebolo dovtedy zakreslené v mapách, a nazval ho Aljaškou.

Skladba dňa

1948 – Narodil sa anglický rockový spevák ROBERT ANTHONY PLANT, ktorý sa preslávil svojím účinkovaním v legendárnej kapele Led Zeppelin.

Ilustračné foto, TASR

Led Zeppelin
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM