Recept na výbornú paštétu: Takto ju ľahko vyrobíte z obyčajných pečienok na cibuľke

Pripravte si s nami výbornú domácu pečienkovú paštétu s chutnými brusnicami. Vôbec pritom nejde o nič zložité. Posúďte sami.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Recept na výbornú paštétu: Takto ju ľahko vyrobíte z obyčajných pečienok na cibuľke

Robili ste včera na večeru kuracie pečienky na cibuľke? Pomerne ľahká záležitosť na prípravu, no časť z nich vám určite ostala aj na ďalší deň. Čo s tým? Áno, máte pravdu… Najlepšie sú čerstvé, hneď po ich opečení na panvici. Stále to však nie je dôvod na to, aby ste ich na ďalší deň z chladničky vyhadzovali. Najmä v tom prípade, ak je tu chutný nápad na to, ako ich ďalej využiť a pekne dotvoriť do podoby, na ktorej si pochutí celá rodina, kľudne aj na raňajky.

Pečienková paštéta s brusnicami

Potrebujeme: 500 g kuracích pečienok na cibuľke, trochu koňaku, 50 g masla, 1 K-Classic šľahačku 33 %, tymián, čierne korenie, K-Classic brusnice v sklenom pohári, hrianky.

Postup: Kuracie pečienky, ktoré vám zostali zo včerajšieho dňa (pre istotu príprava: Na troche oleja alebo masla osmažíme cibuľu, tiež pečienky, osolíme, okoreníme a úplne na záver pridáme majoránku), dáme na rozohriatu panvicu.

Podlejeme trochou koňaku a prudko redukujeme, aby sa alkohol dobre odparil a ostala nám len skvelá chuť. Všetko premiestnime do mixéra, mixujeme a postupne pridávame šľahačku a maslo. Dochutíme ešte trochou korenia, tymiánu, a ak je to potrebné trošku dosolíme.

Podávame na čerstvých hriankach s K-Classic brusnicami, ktoré celý recept chuťovo krásne doladia.

Náš tip:

Je vhodné, ak takto pripravenú paštétu premiestnime do uzatvárateľnej sklenej nádoby a zalejeme rozpusteným maslom alebo kačacím tukom. Zachová si tak farbu, chuť a v chladničke vydrží aj pár dní.

Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame