Eva Lacová Kultúra

SKvelý Fest 2015 už čoskoro! Poteší milovníkov domácich kapiel v Žiline a okolí!

Prvý z koncertov sa uskutoční v nedeľu 12. júla od 13:00 hod. na námestí v Rajeckých Tepliciach. Následne zavíta podujatie aj do Žiliny a to 1. augusta.

Ilustračný obrázok k článku SKvelý Fest 2015 už čoskoro! Poteší milovníkov domácich kapiel v Žiline a okolí!
Zdroj: TASR

SKvelý Fest 2015 je názov projektu ktorý bude mať v tomto roku svoje premiéru. Turčianske kapely Šleha, Bod omylu a Off spojili sily a stretnú sa na jednom pódiu spolu s ďalšími mladými kapelami zo žilinského regiónu ako sú Grow up, Haluzotvoristika, The Mark, 4EWER a Annunaki.

Cieľom je spropagovať domácu hudbu

S myšlienkou zorganizovať festivaly propagujúce domácu regionálnu tvorbu prišiel Vlado Kubala, basgitarista martinskej kapely Šleha.

„Od detstva sa venujem hudbe a autorskej tvorbe. Dôverne poznám problematiku slovenských kapiel a viem, aké je ťažké presadiť sa. Mediálny priestor nám okupujú zahraniční autori a interpreti. Slovenská tvorba sa tak dostala na vedľajšiu koľaj, čo ma dosť znepokojuje. Myslím si, že je najvyšší čas otvoriť oči a ústa. Sme hudobníci, tak je pre nás prirodzené vyjadrovať sa hudbou", priznáva Vlado.

Ako dodáva, „usporiadal som si myšlienky a na sociálnej sieti Facebook som zavesil oznam o pripravovaných festivaloch. Začali sa ozývať rôzne kapely a taktiež som sa skontaktoval s Lukášom Turiakom. Spojili sme organizačné schopnosti a vytvorili jeden realizačný tím. Výsledkom našej práce je SKvelý Fest 2015 a plánujeme v našej činnosti pokračovať aj v budúcnosti.

Aj Lukáš Turiak, frontman žilinskej kapely Bod Omylu sa z nového projektu veľmi teší.

Hlavnou myšlienkou projektu je prezentácia talentovaných hudobných zoskupení a prehlbovanie vzťahu medzi poslucháčom a umelcom. Ľudia si častokrát neuvedomujú, čo všetko stojí za tým, že sa vôbec partia muzikantov postaví na pódium. Okrem koncertov sa preto budeme k divákom prihovárať aj v moderovaných vstupoch, ktoré vysvetlia niečo málo zo zákulisia života slovenských hudobníkov,“ konštatuje Lukáš.

Návštevníci festivalov nebudú platiť žiadne vstupné, práve naopak, kapely budú rozdávať svoje CD a reklamné predmety.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM