Spojenie zdravého a chutného: Tekvicová bábovka, ako ste ju ešte nejedli

Deti ani nespoznajú, že jedia zdravú tekvicu :) Skúste tento recept, určite si ho obľúbite. A navyše, nie je to vôbec zložité.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Spojenie zdravého a chutného: Tekvicová bábovka, ako ste ju ešte nejedli

Niekedy, napríklad vo sviatočný deň, je dobré potešiť sa niečím výnimočnejším, kľudne sladkým a dokonca hneď na raňajky. A pritom to nemusí byť nabité zlými sacharidmi či tukmi, ale pokojne sa dá zvoliť kombinácia nielen zdravého, ale aj chutného. Práve jesenné obdobie je vyslovene vhodné na prípravu sladkých, ale aj slaných pokrmov zo známej tekvice Hokaido.

Doprajte túto pochúťku aj vašim deťom a zaručene ani len nezaregistrujú, že jedia niečo z tekvice. Veď ktoré z nich by si na raňajky rado nedoprialo práve sladkú bábovku? Najlepšie urobíte vtedy, ak si ju pripravíte už vopred, chuťovo je potom oveľa lepšia. Bez výčitiek ju môžete nechať postáť aj pár dní.

Tekvicová bábovka

Potrebujeme:

  • 500 g tekvice Hokaido,
  • 400 g K-Classic polohrubej múky,
  • 300 g medu,
  • 300 g vlašských orechov,
  • 170 ml repkového oleja,
  • 3 vajcia,
  • 1 balík prášku do pečiva,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 2 lyžičky škorice,
  • štipka soli do bielkov.

Postup: Oddelíme si vajcia – žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s medom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej, prášok do pečiva, škoricu, na hrubo nasekané orechy, očistenú a nastrúhanú tekvicu, a tiež preosiatu múku. Všetko dobre premiešame.

Nakoniec vyšľaháme bielky so štipkou soli a tie už len veľmi opatrne vmiešame do bábovkovej zmesi.

Pečieme vo vymastenej forme 1 hodinu na 180 stupňov Celzia.

Náš tip:

Bábovku môžete podávať potretú slivkovým alebo ríbezľovým lekvárom, prípadne poliatu javorovým sirupom.

Pre všetky potrebné ingrediencie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame