Správy

SVET O SLOVENSKU: Hlúpy zlodej spackal, čo mohol

Má len 18 rokov a už je päťkrát odsúdený za rôzne zlodejiny, ktoré sa snaží páchať doma i v zahraničí. Je to však úplný babrák, ktorého zahnali aj slabé ženy.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hlúpy zlodej spackal, čo mohol
Zdroj: pixabay.com

Keby to nebolo vážne, človek by mohol mladého hlúpeho zlodeja až poľutovať. Sotva dosiahol plnoletosť a už má za sebou bohatú kriminálnu minulosť.

Nevedno, aký bol vo svojom remesle “úspešný” na Slovensku, ale vo Veľkej Británii sa pokúsil o dve vlámania a ani jedno mu nevyšlo. Sudca ho však bez milosti odsúdil na dva roky a čaká ho aj deportácia späť domov.

Zľakne sa aj sukne

Patrik Pohlotko (18) bol doma na Slovensku už päťkrát odsúdený. Keď ho naposledy prepustili z väzenia, namieril si to rovno za svojimi rodičmi do škótskeho Derby, ktorí tam už dlhšie žijú. “V priebehu pár týždňov sa vrátil späť na svoje krivé chodníčky,” píše škótsky portál The Scottish Sun.

Upresňuje, že chcel vykradnúť dve miestne ženy. “Najprv sa pokúsil vniknúť do prízemného bytu cez otvorené okno, ale zobudil mladú matku, ktorá bola doma aj s malým synom,” píše portál.

Mladá žena neváhala ani chvíľu, postavila sa zlodejovi na odpor a ten našťastie ušiel. Nepríjemná udalosť ju však natoľko vystrašila, že sa teraz chce za každú cenu odsťahovať preč.

“Neubehol ani týždeň a Pohlotko sa pokúsil aj s komplicom o ďalšiu vlámačku,” píše portál. Kmíni použili klasickú techniku odpútania pozornosti, ale opäť bez úspechu. “Jeho komplic zaklopal na dvere 64-ročnej ženy s otázkou, či nepotrebuje nejakú pomoc v domácnosti. Pohlotko sa zatiaľ vkradol dnu zadným vchodom, ale stará pani ho tam našla.” Mladý slovenský zlodej sa opäť vyplašil ako zajac a utiekol.

Je to proste zlodej

Pohlotko dostal za svoje výčiny vo Veľkej Británii dva roky za mrežami. Škótsky sudca Peter Cook trefne zhodnotil celý prípad: “Jeho správanie sa dá ľahko vysvetliť – je to skrátka zlodej… robil to doma vo svojej vlastnej krajine a po prepustení z väzenia si priniesol toto kriminálne konanie aj do Veľkej Británie.”

Obhajca slovenského kriminálnika Samuel Coe sa pokúsil pred súdom vylepšiť obraz svojho klienta, ale zrejme mu málokto uveril: “Prišiel sem za svojimi rodičmi, chce tu zostať, pracovať a chodiť do školy… to, čo urobil, bolo len chvíľkové zlyhanie, bol to hlúpy zločin, ktorý nemal šancu uspieť.” Sudca sa však nenechal obmäkčiť a Pohlotko dostal okrem basy aj príkaz na vyhostenie z krajiny.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM