tatiana paučinová Šport

Tréner martinských hokejbalistov Peter Jurošek: Očakávame divácku návštevu roka!

Martinskí hokejbalisti si vynútili piaty zápas o postup do finále. Rozhodujúci súboj si môžete pozrieť na domácom ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku Tréner martinských hokejbalistov Peter Jurošek: Očakávame divácku návštevu roka!
Foto: Michal Runák

Martinskí hokejbalový tím Imperial Vitamins Martin si v nedeľu na štvrtom štvrťfinálovom zápase s Kežmarkom vynútil piaty zápas. Prvé dva semifinálové zápasy skončili v prospech tímu Mimisolar Kežmarok. Stav série však martinské “vitamíny“ vyrovnali na 2:2. Vydobyli si tak piaty, rozhodujúci zápas o postup do finále.

Posledné dva semifinálové zápasy, v ktorých Martin zvrátil vedenie Kežmarku a atmosféru v tíme priblížil našej redakcii tréner Imperial Vitamins Martin Peter Jurošek.

Sobotňajší zápas bol viac-menej vyrovnaný, no v záverečnej tretine to vyzeralo na výhru Kežmarku. V posledných sekundách ste všetko otočili. Ako hodnotíte tento zápas?

Bol to klasický play off zápas. Ako sa vraví, každý chvíľku ťahal pílku a vo vedení sme sa so súperom striedali. Na chalanoch však bolo od úvodu vidieť, že mali obrovskú túžbu po víťazstve a hrali sme úplne inak ako doma. V závere stretnutia to aj ukázali, keď sme utiekli hrobárovi z lopaty a dokázali skóre otočiť podobne ako Kežmarok u nás.

Čo hovoríte na margo toho, že v poslednej chvíli sa naozaj dá všetko obrátiť?

Už si z toho robíme v kabíne trochu srandu. S Vrútkami sme vyrovnávali sekundu pred koncom, teraz 3 sekundy a v oboch zápasoch sme nakoniec vyhrali. Ako som spomínal, hrali sme skutočne dobre a na chalanoch bolo vidno chcenie, dali do hry povestné srdiečko a úspech sa dostavil. Najmä lajna s Maťom Kollárom a Mišom Wagnerom potiahla v správnu chvíľu a chlapci dokázali na seba v kľúčových okamihoch zobrať zodpovednosť.

Po sobotňajšom zápase ste už boli o to viac posilnení na nedeľu?

Áno, verili sme si o to viac, že súper nebol ani v jednom stretnutí lepší, všetky stretnutia boli vyrovnané a zníženie na 1:2 našu psychiku len pozdvihlo. Naopak, na súperovi bolo vidno, že ostal zaskočený, domáci totiž verili v ľahké víťazstvo a myslím, že nás trošku aj podcenili. Hlavne v sobotu si akoby mysleli, že to príde samo a som rád, že sme im ukázali, že to s nami ľahké mať nebudú. (smiech)

Štvrtý semifinálový zápas prebiehal vcelku vyrovnane. Ako hodnotíte snahy tímov?

Bol to veľmi dôležitý zápas. Domáci mali stále postupový finálový matchball, my sme, naopak, museli opäť vyhrať, aby sme vrátili sériu do Martina. Bolo to nesmierne náročné stretnutie, či už fyzicky, no najmä psychicky. Obe mužstvá hrali skutočne na doraz a zápas sa musel divákom páčiť. Apropo, keď už sme pri nich, najmä v nedeľu meralo na východ cestu asi 20 našich najvernejších a poskytli nám skutočne veľkú mentálnu oporu, za čo im chcem ešte raz veľmi pekne poďakovať.

Sériu ste krásne vyrovnali na 2:2. Očakávali ste vôbec takýto zvrat?

Keď mám povedať pravdu, ľudia nám pred zápasmi v Kežmarku moc neverili. Po smolných domácich prehrách všetci čakali, že to už domáci nejako do toho finále dotlačia. My sme si však pred zápasmi povedali, že vzdať sa by bolo najľahšie a hoci sme nastúpili len s 15-timi statočnými, všetci dali do toho všetko, čo v nich bolo a musím povedať, že som na svojich chalanov skutočne hrdý, ako to zvládli.

V sobotu hráte rozhodujúci zápas. Bude to napínavé a náročné aj na psychiku. Ako takéto momenty mužstvo prežíva?

Kto to nezažil, tak nevie, o čom sa bavíme. V týchto zápasoch rozhodujú úplné maličkosti, každá jedna chyba môže stáť mužstvo finále a o to je to pre trénera či pre hráča ťažšie. Navzájom sa však burcujeme, snažíme sa spolu s divákmi u chalanov vytvoriť toho správneho tímového ducha a vieru v konečný úspech. Momentálne sme na koni my a verím, že tretí krát doma neprehráme!

Čo odkazujete fanúšikom k nadchádzajúcemu zápasu?

Očakávame na Sokolovni návštevu roka. Nepreženiem, že ak bude aspoň trochu dobré počasie, príde okolo 500 ľudí a dúfam, že nám vytvoria tú správnu víťaznú atmosféru a svojim povzbudzovaním nás poženú za vytúženým cieľom. Samozrejme, chcem všetkých čo najsrdečnejšie na tento zápas pozvať!

4. Zápas: MŠK Mimisolar Kežmarok – IMPERIAL VITAMINS MARTIN – MŠK Mimisolar Kežmarok 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

3. Zápas: MŠK Mimisolar Kežmarok – IMPERIAL VITAMINS MARTIN – MŠK Mimisolar Kežmarok 4:5 pp (0:1, 3:1, 1:2 – 0:1)

Rozhodujúci zápas o postup do finále odohrajú mužstvá Imperial Vitamins Martin a Mimisolar Kežmarok v sobotu 30. apríla o 13-tej v Martine na ihrisku pri Sokolovni.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM