Zuzana Vajayová Rôzne

Turčianska galéria predstaví mladých umelcov na výstave Pásová výroba

Výstavu mladých umelcov pod názvom Pásová výroba a monografickú výstavu Erika Šilleho Alchýmia vandráctva otvoria vo štvrtok (24. novembra) v Turčianskej galérii v Martine.

TASR o tom informovala Jarmila Valkovská z produkcie výstav a zverejňovania informácií Turčianskej galérie Martin.

Výstava Pásová výroba predkladá podľa jej kurátorky Silvie Rajčanovej publiku diela mladých umelcov. „Prevažne ešte študentov, ktorí svojou tvorbou kritickým, ironickým alebo hravým spôsobom poukazujú na uniformitu a neosobnosť dnešného sveta. Jednotlivé diela tematizujú nadprodukciu súčasnej produkcie, necitlivosť trhu mimo fair trade, ktorý v snahe o väčšie zisky zneužíva na prácu znevýhodnených ľudí, často dokonca malé deti,“ uviedla Rajčanová.

Monografická výstava Erika Šilleho Alchýmia vandráctva ponúkne maľby, ako aj objekty, takzvané svetelné maľby, z posledných rokov. „Šille sa už dlhodobo suverénne pohybuje na poli domácej výtvarnej scény, kde je jeho tvorba pevne ukotvená v médiu maľby, ktorá vykazuje znaky sebavedomo-priamočiarej vizuálnej poetiky autorského prejavu. Novinkou sú svetelné objekty a v kontexte doterajšej tvorby môžeme hovoriť aj o akýchsi svetelných maľbách,“ povedala kurátorka výstavy Lucia Miklošková.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM