Kultúra

Víkend je pred nami a s ním aj veľa akcií: Kde by ste určite nemali chýbať?

V Priekope sa bude súťažiť v jedení halušiek, na Metskej scéne sa predstaví slávne jazzové trio, vo Vrútkach sa konajú Dni mesta. Na svoje si prídu aj milovníci divadla či priaznivci športu.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je pred nami a s ním aj veľa akcií: Kde by ste určite nemali chýbať?
Zdroj: TASR
  • Vo Vrútkach pokračujú počas celého víkendu oslavy 760. výročia od prvej písomnej zmienky o meste Vrútky. V piatok počas celého dňa prebieha Vrútocký jarmok, od 18:00 hod. vystúpi na pódiu Juraj „Ďuri“ Hnilica a tiež country skupina 2 + 2. V nedeľu oslavy mesta ukončia Služby Božie.
  • V piatok večer od 20:00 hod. sa na Mestskej scéne uskutoční koncert pod názvom Ovsepian-Camarda-Valihora. Ide o jazzové trio spolužiakov z Berklee College of Music v Bostone, ktoré tvoria Vardan Ovsepian, klavirista a skladateľ narodený v Arménsku a momentalne žijúci v Los Angeles, Daniele Camarda, hráč na basu, ktorý sa narodil v Messine na Sicílii a bratislavský rodák Martin Valihora, hráč na bicie.
  • Mesto Martin a poslanci mestskej časti Priekopa pozývajú na tradičný Priekopský deň, ktorý sa uskutoční v sobotu 19. septembra od 9:00 hod. pri ZŠ Priehradná. Budú sa variť a jesť na čas halušky a ochutnať budete môcť pravý poľovnícky guľáš. Čakajú vás ukážky hasičov a ich techniky, výstava poľovníkov a urbáru a pre najmenších sú pripravené hry a súťaže. Taktiež bude možné darovať krv. O dobrú náladu sa postará aj Marta Križanová a Country kapela 2+2.
  • Mesto Martin organizuje v sobotu 4. kolo Martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov 2015. Preteky na korčuliach sa konajú parkovisku pri OC Tulip. Prezentácia prebieha 9:00 – 10:00 hod. Na víťazov čakajú diplomy, tričká a vecné ceny.
  • V sobotu o 19:00 hod. pozýva martinské Barmuseum na divadelné predstavenie Ľubomír Feldek: Smrť v ružovom. V hlavnej ´úlohe sa predstaví Jelena Horváthová-Tichavská, predstavenie režíroval Vladimír Mores
  • V areáli SIM-u v Priekope bude v nedeľu od 14:00 hod prebiehať podujatie pod názvom Cykloburza a všeličo iné. Na podujatí budete môcť predať, kúpiť alebo vymeniť bicykel a príslušenstvo. K dispozícií bude aj kryté dopravné ihrisko, PUMPTRACK dráha, jazdy na drezine, hasičské a železničné múzeum, agrofarma, občerstvenie i súťaže a hry pre deti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM