Eva Lacová Správy

Vodiči, pripravte sa: Polícia varuje pred dopravnými obmedzeniami na začiatku školského roka!

Školopovinným sa končia prázdniny a na cestách tak pribudnú autá i viac chodcov, najmä detí. Na ich bezpečnosť budú dohliadať počas celého septembra hliadky mestskej i štátnej polície.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pripravte sa: Polícia varuje pred dopravnými obmedzeniami na začiatku školského roka!
Zdroj: Dnes24.sk

Na stretnutí zástupcov mesta Martin a Krajského riaditeľstva PZ v Žiline a Okresného riaditeľstva PZ v Martine, ktoré sa uskutočnilo 18. augusta 2015, bola okrem iného dohodnutá aj spolupráca štátnej a mestskej polície týkajúca sa zabezpečenia bezpečnosti chodcov v Martine v súvislosti do začiatkom školského roka.

Bezpečné priechody pre chodcov

Na stretnutí sa obidve strany dohodli, že napriek prebiehajúcim dopravným obmedzeniam v meste Martin je dôležité zabezpečiť aj bezpečnosť chodcov, najmä detí.

"Počas celého septembra budú teda hliadky štátnej a mestskej polície dohliadať na bezpečný prechod chodcov cez priechody pre chodcov v blízkosti škôl a školských zariadení a to v ranných hodinách aj v popoludňajších hodinách. V okolí ďalších zariadení, napr. umeleckých škôl a pod. v závislosti od rozvrhu hodín, " informuje hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová.

Výkon hliadkovej služby v jednotlivých úsekoch vykonajú policajti štátnej a mestskej polície podľa dohody. Toto opatrenie sa podľa potreby predĺži aj na mesiac október. Od septembra budú opätovne do prevádzky spustené aj semafory na ulici Mudroňovej, ktoré boli vypnuté z dôvodu plynulosti cestnej premávky. Aj na tejto križovatke budú na bezpečný prechod chodcov cez križovatku dohliadať príslušníci polície.

Rátajte so zmenami v doprave

Od septembra dôjde k ďalšej zmene a to k zjednosmerneniu ulice J. Kráľa vedúcej k ZŠ Jahodnícka. Ulica bude zjednosmernená v smere od Národného cintorína ku škole ZŠ Jahodnícka.

Situácia na križovatke ulíc Kohútova-Jesenského-Hviezdoslavova sa tak sprehľadní a prejazd cez ňu bude plynulejší a bezpečnejší. Taktiež sa touto zmenou zvýši bezpečnosť pred ZŠ Jahodnícka, ktorú navštevujú deti z viacerých okolitých obcí a rodičia uvedené deti vozia autami do školy,“ informuje ďalej Balogová.

V pláne je dopravná akcia

V stredu 2. 8. v čase od 07:00 – 10:00 hodiny vykoná polícia rozsiahlu dopravnú akciu. Obsadených bude zhruba 20 miest a priechodov pre chodcov s cieľom zistenia, kde je najviac potrebné v nasledujúcich dňoch zabezpečiť bezpečný prechod hlavne detí cez priechody pre chodcov. Po vyhodnotení budú tieto miesta počas celého mesiaca pravidelne obsadzované hliadkami polície. Polícia apeluje na obojstrannú zhovievavosť a zvýšenú opatrnosť nielen u chodcov, ale aj cyklistov a vodičov.

Foto: MsP Martin

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM