Webnoviny - Rôzne

Za primátora Martina budú bojovať piati

Primátorom mesta Martin chcú byť štyria nezávislí a jeden straník, záujem o 31 poslaneckých stoličiek má 195 kandidátov.

Hovorca mesta Jozef Petráš upozorňuje, že do potvrdenia kandidátov miestnou volebnou komisiou ide len o neoficiálne čísla. Kandidačné listiny na primátora s viac ako štyristo podpismi Martinčanov odovzdali nezávislí Stanislav Bernát, Andrej Hrnčiar, Zdeno Kozák a Peter Vons, z politických strán nominovala svojho kandidáta Daniela Diškanca len SDĽ.

Zo 195 odovzdaných kandidačných listín na poslanca je 94 od nezávislých a 101 od politických strán či koalícií. Najvyšší možný počet 31 kandidátov nominovala len strana Smer-SD, koalícia strán SaS, SDKÚ-DS, DS a OKS odovzdala 30 mien, KDH jedenásť, KSS osem, HZDS, HZD aj SNS po päť, Ľudová strana Naše Slovensko dve a po jednom kandidátovi ponúkajú strany Zmena zdola, Demokratická Aliancia Slovenska, Konzervatívni demokrati a Most-Híd. Miestna volebná komisia zasadne najneskôr 8. októbra, preskúma kandidačné listiny a v prípade ich právoplatnosti aj zaregistruje príslušných kandidátov na poslancov a primátora.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM