Krimi

Žena (31) použila na dôchodkyňu (54) ošúchaný trik: Martinskí policajti sa postarali o prekvapenie

Dôchodkyňa už dokonca nasadla do taxíku z Martina do Žiliny, kde chcela vybrať 8000 eur. Tam už ale na obvienú čakalo prekvapenie...

Ilustračný obrázok k článku Žena (31) použila na dôchodkyňu (54) ošúchaný trik: Martinskí policajti sa postarali o prekvapenie
Zdroj: TASR

Desať rokov za mrežami hrozí 31-ročnej žene, ktorá sa pokúsila okradnúť dôchodkyňu z okresu Martin o niekoľko tisíc eur. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Pod vymyslenou zámienkou, že vnuk 84-ročnej ženy mal dopravnú nehodu a potrebuje peniaze, sa od nej 31-ročná Sofia z Lučenca pokúsila vylákať 8000 eur. Spoločne odišli taxíkom z Martina do Žiliny, kde chcela dôchodkyňa vybrať finančnú hotovosť a odovzdať ju obvinenej. „Rýchlym zásahom policajtov a za aktívnej pomoci občanov k výberu nedošlo a obvinenú ženu zadržali,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca.

Ako ďalej uviedol, mladej žene hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvinená je stíhaná väzobne. „Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal Moravčík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM