Tlačové správy

ANTON DANKO: Stále mám Popradu čo ponúknuť

Prečítajte si, ktoré konkrétne veci má Anton Danko v pláne v prípade znovozvolenia.

Ilustračný obrázok k článku ANTON DANKO: Stále mám Popradu čo ponúknuť
Zdroj: Anton Danko

Na sídliskách Juh a Západ chcem rozšíriť parkovacie miesta až o 50 % vytvorením jednopodlažnej nadstavenej plochy nad súčasnými miestami bez akéhokoľvek zásahu do jestvujúcej zelene. Takéto riešenia už nájdeme v niektorých krajinách Európskej únie. O tom, kde konkrétne sa urobia takéto parkovacie úpravy, rozhodnú výhradne obyvatelia dotknutých bytoviek v mini referende. Na oboch sídliskách plánujem postaviť rovnaké ľadové plochy ako pri Aréne Poprad. Taktiež pribudnú nové veľké detské ihriská.

Nové parkovacie miesta na sídliskách
Nové parkovacie miesta na sídliskách / Zdroj: Anton Danko

centre mesta dohliadnem na čistotu, kosenie a obmedzenie akéhokoľvek vjazdu a parkovania áut na pešej zóne. Pribudne ďalšie mestské ihrisko. O prípadnej rekonštrukcii námestia rozhodnú občania v referende.

V časti Veľká je potrebné zmodernizovať cintorín, ktorý slúži pre všetkých Popradčanov. Dokončíme horné parkovisko nad cintorínom, vytvoríme kolumbárium a rozptylovú plochu.

Spišskej Sobote postavíme malú umelú ľadovú plochu pri základnej škole. Treba oplotiť cintorín a dokončiť jeho zadný vstup. V Matejovciach posilníme bezpečnosť zriadením okrsku mestskej polície priamo na Staničnej ulici. 2-členná hliadka mestských policajtov tam bude mať službu 24 hodín denne. Pokračovať budeme taktiež v protipovodňových opatreniach.

Strážach dokončíme Športové centrum. Územie nad touto mestskou časťou s pekným výhľadom na Tatry je veľmi vhodné na individuálnu bytovú výstavbu. Urobím všetko preto, aby sme sa do toho mohli pustiť. Takto výrazne oživíme túto mnohými odpisovanú mestskú časť.

Riešenie problému Kvetnica je jasné – mesto musí odkúpiť celé územie – od bývalého liečebného ústavu až po kostolík. Následne vybudovať veľkú prímestskú oddychovú zónu s lavičkami, vybavením na grilovanie, pikniky a s hudobným pavilónom na umelecké vystúpenia komorného charakteru.

Heslovite pripomínam tieto moje ďalšie projekty:

  • Bezplatná mestská hromadná doprava pre Popradčanov
  • Karta Popradčana s rôznymi výhodami pre občanov mesta
  • Nájomné byty na sídlisku Juh 4 a v areáli bývalých kasární na sídlisku Západ
  • Zriadenie ďalších mestských jaslí
  • Jedna z materských škôl v celodennom režime
  • Obnovenie slušnosti, otvorenosti a odbornosti pri práci mestského úradu
  • Dotácie na šport výhradne pre mládež
  • Finančná podpora športových talentov zo sociálne znevýhodneného prostredia
  • Vytvorenie základov pre vznik stálej divadelnej scény v Poprade
  • Wifi signál na verejných priestranstvách aj vo všetkých mestských častiach
  • Cyklistický chodník do Svitu v dvoch jednosmerných trasách po oboch stranách rieky
Vizualizacia jednosmerneho cyklochodnika
Vizualizacia jednosmerneho cyklochodnika / Zdroj: Anton Danko

Pár slov Popradčanom

V týchto dňoch ste všetci zavalení obrovským množstvom bulletinov, letákov, letáčikov, bilboardov… Zovšadiaľ sa na vás usmievajú tí zaručene najlepší kandidáti, ktorí vám predstavujú úžasné plány. Mnohé sa nedajú uskutočniť ani za 12 rokov, nieto za 4. Je naivné myslieť si, že niekto príde s čarovným prútikom a za jedno volebné obdobie dokáže všetko zmeniť, opraviť, vylepšiť, postaviť… Samotný systém fungovania samosprávy realizáciu nových projektov nijako neurýchľuje. Všetko musí prejsť cez príslušné komisie, radu mesta, mestské zastupiteľstvo, verejné pripomienkovanie, následne verejné obstarávanie, zmluvy a ich dodatky… Mesto nie je súkromná firma, kde majiteľ jednoducho dá ekonómovi pokyn na vypísanie objednávky…

V duchu sa preto usmievam nad tým, čo všetko sa dá sľúbiť. Verím, že voliči vnímajú realitu nášho života a podľa toho pristúpia aj k samotným voľbám.

Vážení Popradčania,
keďže mám tú výhodu, že v samospráve som profesionálne pracoval 16 rokov ako viceprimátor a primátor, tak poznám rozsah jednotlivých procesov a viem vám ponúknuť program, ktorý je reálny a splniteľný za dobu 4 rokov. Mojim ďalším plusom je, že som Popradčan, ktorý v našom meste vyrastal, prežil tu svoje detstvo, mladosť i zrelý vek. Vo svojom meste treba dôverne poznať všetky jeho zákutia, silné i slabé stránky, jeho prednosti i problémy. Len ten, kto tu roky pôsobí, vníma svoje mesto ako neoddeliteľnú súčasť svojho bytia. Snáď som svojou doterajšou prácou dokázal, že viem spolu s vami robiť veľké veci, že viem kráčať na pulze doby a Poprad dostať do špičky slovenských miest. Nerozhodujte sa podľa toho, kto ako vyzerá, alebo aký má pekný bulletin, či bilboard. Treba ľudí posudzovať podľa ich ČINOV. Aj preto sa uchádzam opäť o Vašu dôveru. Poprad, hlavu hore ! Je čas vrátiť sa medzi najlepších.

Váš
Anton Danko

(PR) – Za obsah, fotografie a video zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Anton Danko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM