Tlačové správy

Bývanie s úverom už od 1,59 % ročne máte na dosah

Slováci mimoriadne radi bývajú vo vlastnom. Svoje bývanie menia len veľmi zriedkavo. Radšej si ho obnovujú a postupne zveľaďujú v rámci svojich predstáv a finančných možností. Po novom bývaní sa zvyčajne obzerajú len v čase, keď sa osamostatňujú od rodičov alebo si zakladajú rodinu.

Ilustračný obrázok k článku Bývanie s úverom už od 1,59 % ročne máte na dosah
Zdroj: Dnes24.sk

Ako vyplynulo z prieskumu, ktorý pre Prvú stavebnú sporiteľňu urobila Agentúra sociálnych analýz, až tretina opýtaných uviedla, že celý svoj život prežila v tom istom byte či rodinnom dome. Takmer polovica opýtaných sa sťahovala dvakrát v živote a len pätina sa sťahovala viac ako dvakrát. Potrebné je dodať, že až 97 % slovenských domácností je v súkromnom vlastníctve. Len zvyšné 3 % predstavuje nájomné bývanie.

Nízky úrok s 5-ročným fixom

Je zrejmé, že rozhodnutie sa pre kúpu alebo výstavbu nového bývania je podmienené nielen výberom nehnuteľnosti ale tiež správnou voľbou spôsobu financovania. Zvyčajne je to najväčšia investícia v živote a preto si zaslúži maximálnu pozornosť. Pozrime sa preto na aktuálnu úverovú ponuku Prvej stavebnej sporiteľne, ktorá je jednou z najlepších na slovenskom bankovom trhu. Začnime s úvermi, ktoré sú určené na kúpu bytu alebo výstavbu rodinného domu. Ich úroková sadzba „štartuje“ už od 1,59 % ročne.
Táto sadzba je fixovaná na 5 rokov od okamihu podpisu úverovej zmluvy. Aj vďaka tomu ponuka PSS, a. s., patrí k najvýhodnejším. Pokojne si ju porovnajte s inými.

Naozaj štedrá ponuka

Rovnako, ako v prípade hypotekárnych úverov, aj úver na bývanie od PSS, a. s., s úrokovou sadzbou už od 1,59 % ročne je potrebné zabezpečiť nehnuteľnosťou. Môže to byť rodinný dom, byt, stavebný pozemok… alebo hoci aj nehnuteľnosť, ktorú si práve kupujete. Prostredníctvom tohto úveru vám poskytneme do 170-tisíc €. Manželom alebo životným partnerom dokonca dvojnásobok, teda až do 340-tisíc €. Finančné prostriedky do výšky 90 % z úveru vám poskytneme krátko po podpise úverovej zmluvy, aby ste mohli čo najskôr začať uskutočňovať svoje zámery s novým bývaním. Zvyšok vám PSS, a. s., uvoľní po zdokladovaní účelu ich využitia.

Mysleli sme na všetkých

V Prvej stavebnej sporiteľni pamätáme aj na tých, ktorí ešte nemajú nehnuteľnosť, alebo jednoducho nechcú či nemôžu založiť úver bytom či rodinným domom. Sporiacemu klientovi v Prvej stavebnej sporiteľni požičiame bez zakladania nehnuteľnosti v prospech banky až do 50-tisíc € .
Tento úver je vhodný na kúpu menšieho bytu, zásadnú rekonštrukciu súčasného bývania, ale napríklad aj na dofinancovanie hypotekárneho úveru, ktorý vám banky dnes už neposkytnú v 100 % cene kupovanej nehnuteľnosti.

Viac informácií nájdete na www.pss.sk alebo zatelefonujte na 02/58 55 58 55.

Reprezentatívny príklad:
Úver na bývanie s povinným poistením vo výške 40 000 € (medziúver), nasporenou sumou 2 000 € a hodnotiacim číslom 3. Celková doba splatnosti je 30 rokov (360 splátok). Počas prvých 12 rokov a 7 mesiacov (fáza medziúveru) je mesačná splátka 163,79 €, vrátane mesačnej splátky poistenia vo výške 20 €, čo zodpovedá úrokovej sadzbe 1,59 % p. a., ktorá je fixná na 5 rokov. Nasledujúcich 17 rokov a 5 mesiacov (fáza stavebného úveru) je mesačná splátka 163,79 € vrátane mesačnej splátky poistenia vo výške 20 €, čo zodpovedá úrokovej sadzbe 2,9 % p. a., ktorá je fixná počas celej fázy stavebného úveru. Spotrebiteľ zaplatí celkovo 62 230,60 €. RPMN vo fáze medziúveru je 2,38 %, RPMN vo fáze stavebného úveru je 4,65 %. Suma poplatkov zahrnutá do celkových nákladov spotrebiteľa je 7 911,30 € (zahŕňa poplatok za spracovanie úveru, rizikové životné poistenie, povolenie vkladu práva k nehnuteľnosti do katastra nehnuteľností, odhadovaný priemerný poplatok za znalecký posudok a pomernú časť poplatku za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení).

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM