Správy

Cez víkend si pod Strečnom opäť počkáme: Čaká nás ďalšia uzávera!

Vodiči by sa mali aj pre tento vikend obrniť trpezlivosťou a pevnými nervami. Naplánovaná je opäť uzávera cesty na Strečne.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend si pod Strečnom opäť počkáme: Čaká nás ďalšia uzávera!
Zdroj: TASR

Ak sa chystáte počas víkendu v dopoludnajších hodinách prejsť trasu Vrútky – Žilina, počítajte so zdržaním. „Lesy Slovenskej republiky, š. p., upozorňujú na víkendovú uzáveru cesty I/18 v katastri Strečna v okrese Žilina, ktorej dôvodom je odvoz vypílených stromov s pomocou vrtuľníka,“ informuje hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek.

Odvoz vypílených stromov sa uskutoční v sobotu 8. augusta a predbežne aj v nedeľu 9. augusta od 5:00 hod. do 11:00 hod.

Vzhľadom na riziko pádu stromov na vozovku počas prevozu bude cesta v tomto čase v polhodinových intervaloch uzavretá v obidvoch smeroch. Odporúčame motoristom, aby úsek Strečno – Martin v uvedenom čase podľa možností obišli, alebo, aby počítali s približne polhodinovým zdržaním,“ povedal Rezek.

Zároveň Rezek uviedol, že Lesy SR na tomto úseku uplynulý víkend vypílili viac ako 100 kubických metrov ihličnatých stromov napadnutých lykožrútom, ktoré by podľa jeho slov v budúcnosti ohrozovali životy a majetok občanov. „Suché stromy by totiž v prípade extrémneho vetra samovoľne padali a niektoré by mohli zasiahnuť prechádzajúce vozidlá,“ dodal.

Prečítajte si tiež: Vodiči na Strečne, pripravte sa: Čaká nás víkendová uzávera cesty

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM