Správy Správy

Čínski turisti v Martine: Čo ich najviac zaujalo?

Martin pokračuje v budovaní vzťahov s čínskym mestom Ningbo. Po sérii návštev a prezentácií vedúcich predstaviteľov mesta koncom júla naše mesto po prvýkrát navštívili turisti z Ningba.

Ilustračný obrázok k článku Čínski turisti v Martine: Čo ich najviac zaujalo?
Zdroj: Dnes24.sk

Ich návšteva bola súčasťou čínskeho programu na podporu cestovného ruchu do krajín strednej a východnej Európy. Mesto Martin po prvýkrát privítalo delegáciu Čínskej ľudovej republiky z mesta Ningbo v marci minulého roku.

Perspektívny partner do budúcnosti

Hostia si prezreli niekoľko výrobných podnikov i lekársku fakultu. Na pôde mestského úradu, kde sa ich návšteva končila, zhodnotili, že Martin je pre ich mesto zaujímavým a rozhodne perspektívnym partnerom do budúcnosti. Martin návštevu oplatil už o niekoľko mesiacov – v júni, keď delegácia pod vedením zástupcu župana ŽSK Ing. Jozefa Štrbu a zástupcu primátora mesta Martin Ing. Milana Malíka prezentovala ŽSK a Martin na medzinárodnej výstave krajín strednej a východnej Európy a zároveň mesto podpísalo s Ningbom Dohodu o nadviazaní priateľských vzťahov.

Musím priznať, že som prekvapený, akí aktívni a rozhodní sú naši čínski priatelia. Je zrejmé, že im nejde o prázdne partnerstvo, ale reálnu spoluprácu nielen na najvyššej úrovni, ale aj medzi turistami a obyvateľmi oboch miest. Tento rok krajiny, s ktorými má Ningbo nadviazanú spoluprácu, navštívi 1000 turistov práve z tohto mesta. Takéto cesty prinášajú zisk miestnym podnikateľom, posilňujú pozíciu regiónu a v neposlednom rade majú kultúrny význam,“ zhodnotil návštevu delegácie prvý zástupca primátora mesta Martin Milan Malík.

Obdivovali našu kultúru i históriu

Zástupca primátora Milan Malík prijal a privítal historicky prvých turistov nášho spriateleného mesta na Mestskom úrade v Martine. Následne turisti pokračovali do mesta, kde sa zaujímali predovšetkým o kultúru a históriu mesta. Program pod názvom 1000 turistov do krajín strednej a východnej Európy podporuje finančne čínska vláda. Jeho cieľom je motivovať turistov, aby si namiesto tradičných cestovných destinácií vybrali aj menšie mestá, či krajiny. Návšteva čínskej delegácie sa niesla vo veľmi priateľskej a otvorenej atmosfére.

Zdroj info a foto: Mesto Martin

Čínsky turisti v Martine
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM