Správy

Dobrovoľníci zamakali: Staré vojenské sklady v Priekope miestom oddychu!

Areál bývalých vojenských skladov v martinskej mestskej časti Priekopa sa v posledných rokoch začal meniť. Vďaka nezištnému úsiliu dobrovoľníkov sa stáva miestom oddychu.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci zamakali: Staré vojenské sklady v Priekope miestom oddychu!
Zdroj: Dnes24.sk

Najnovšie v ňom pribudla vysadená zeleň, informačné tabule, dva altánky a tri upravené ohniská so sedením.

Areál ponúka atrakcie pre deti i dospelých

Postupné zveľaďovanie areálu s celkovou rozlohou 11,5 ha, ktorý prešiel do majetku mesta z rezortu obrany, by sa určite neudialo bez množstva iniciatívnych dobrovoľníkov, ktorí priložili svoje ruky k dielu,“ informuje vedúca odboru regionálneho rozvoja a komunikácie martinskej radnice Ivana Borovská.

V spomínanom objekte sídli podľa nej veľmi aktívna hasičská posádka. Hasiči a viaceré ďalšie záujmové združenia tam už medzičasom vybudovali unikátne hasičské múzeum, kryté dopravné ihrisko, dráhu pre jazdu na štvorkolkách, kolieskových korčuliach, modelovú železničné koľajisko či malú farmu so zvieratkami.

Prispela aj Nadácia Ekopolis

Podstatné je, že to celé vzniká zdola podľa potrieb ľudí. Toto je výborná inšpirácia pre ďalšie mestá a obce, ako môže samospráva umožniť prirodzenú revitalizáciu takýchto priestorov,“ dodala Martina Paulíková z Nadácie Ekopolis, ktorá podporila tento projekt sumou 3500 eur prostredníctvom programu Pohoda za mestom.

Foto: Mesto Martin

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM