Eva Lacová Hokej

Extraliga sa začala: MHC Martin v prvom domácom zápase bodoval naplno!

Najvyššia hokejová súťaž sa začala. V prvom zápase na ľade hostí v Trenčíne (11. 9.) sme síce prehrali 3:1, no doma už sme v nedeľu (13. 9.) k radosti fanúšikov porazili Skalicu.

Ilustračný obrázok k článku Extraliga sa začala: MHC Martin v prvom domácom zápase bodoval naplno!
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľa sa Martinčanom podarilo na domácom ľade uspieť. Súpera zo Skalice porazili po výsledkom 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Góly: 10. Dírer, 21. Varga, 52. Špirko. Vylúčení: 1:8, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Prvý domáci zápas si prišlo na zimák vychutnať 1600 divákov.

Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, no Skalica prehrala dvakrát po sebe. Bolo jasné, že sa do výhody dostane ten, kto dá prvý gól. Boli sme to my. Pri trestnom strieľaní súpera sme mali šťastie, ale potom sme sa dostali do vedenia. Upokojil nás rýchly druhý gól na začiatku druhej tretiny a definitívne sme zápas získali po Špirkovom presnom zásahu v presilovke,“ povedal po zápase Ivan Dornič, tréner Martin.

Zápas zhodnotil aj tréner Skalice Martin Stloukal: „Na našom výkone nebolo veľa pozitívneho. Azda iba to, že sme dostali len tri góly. Dostali sme sa do situácie, ktorej nerozumiem. Pred zápasom sme mali pohovor, ale účinok sa nedostavil. Musíme sa z toho dostať a v najbližšom zápase sa odraziť.“ Slávnostné buly vhodil riaditeľ PRO – Hokeja Richard Lintner. Diváci, ktorí zavítali na zápas, mohli vyhrať lístky na KHL, ktoré do súťaže venoval hráč HC Slovan Bratislava a martinský odchovanec Lukáš Kozák.

Po úspešnom zápase patrí Martinčanom v celkovej tabuľke s tromi bodmi 6. miesto. Kompletnú ligovú tabuľku nájdete TU

Foto: MHC Martin

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM