Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti cestovali na ľad Zvolena: Ujali sa vedenia, no na silného súpera nestačili

Domáci začali aktívne, už v 2. min mal veľkú šancu Klhúfek, potom Zuzin tečoval Brabencovu nahrávku a Mrázova strela skončila pod lapačkou martinského gólmana. Pulišovu prudkú strelu Orčík vyrazil.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti cestovali na ľad Zvolena: Ujali sa vedenia, no na silného súpera nestačili
Foto: Rastislav Búgel

Nedáš-dostaneš, hostia sa dostali do vedenia v 10. min, keď obrancovia zabudli na Rzavského a ten s prehľadom poslal puk do Barošovej siete. V 12. min Semorád nahral Zuzinovi, ale ten s pukom dlho váhal. Až v 15. min Baginovu strelu tečoval do bránky Brabenec.

Už o 23 sekúnd Mráz otočil skóre zápasu. V druhej tretine mali šancu na vyrovnanie Kabáč aj T. Varga, ale neuspeli. V 33. min sa strelecky spomedzi kruhov presadil Jurík a domáci viedli o dva góly. Po tomto góle v bránke Martina Orčíka vystriedal Dzubina. Záver tretiny patril hosťom. Jáchymova prudká strela skončila v Barošovej lapačke a vzápätí ten istý hráč bol už úspešný a znížil na rozdiel gólu.

V tretej tretine po strele Vargu zazvonila tyčka Barošovej bránky. V 45. min Rzavský nepremenil samostatný únik. V závere zápasu odvolali hostia brankára, ale pri power-play do prázdnej martinskej bránky strelil Krejčí rozhodujúci gól. Zvolenčania tak po štyroch domácich prehrách zaznamenal víťazstvo.

HKM Zvolen – MHC Martin 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Josef Turek, tréner Zvolena: „My sme hrali ťažký zápas proti kvalitnému súperovi. Zápas nebol úplne najhorší, ale vieme aj lepšie zápasy. Prechádzame ťažším obdobím, tak sme radi, že sme to zlomili, hlavne doma. Vieme zahrať aj lepšie, ale musíme brať do úvahy aj silu súperov. Takže si toho víťazstva vážim a chcel by som hráčov pochváliť za tvrdú drinu. Dreli sme a vydreli sme to víťazstvo.“

Ivan Dornič, tréner Martina: „Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, lebo dovolím si tvrdiť, že dnes sme hrali s domácimi vyrovnanú partiu a myslím si, že sme veľkou mierou prispeli ku krásnemu zážitku, čo mali všetci diváci. Bohužiaľ opäť odchádzame bez bodu a musíme sa z tohto zápasu poučiť. Za stavu 2:3 v tretej tretine si dovolím tvrdiť, že sme boli jasne lepším mužstvom, ale keď nedokážeme trafiť prázdnu bránu a dáme tyčku nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Gratulujem súperovi k víťazstvu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM