Správy

Horúčavy útočia! Vieme, kde sa v Martine môžete schladiť!

Horúce letné dni nám dávajú poriadne zabrať. Útočisko hľadáme na terasách podnikov, v parkoch a na kúpaliskách. Kde sa však ešte dočkáme osvieženia?

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy útočia! Vieme, kde sa v Martine môžete schladiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj na pešej zóne možno nájsť toľko potrebné osvieženie. To poskytujú tunajšie fontány, ktoré sú v tomto období vyhľadávané viac ako inokedy. Ako už býva zvykom, aj počas tohto leta sa môžu Martinčania osviežiť pri malých fontánach na pitie, ako aj pri veľkých fontánach.

"Ako preventívne opatrenie voči horúčavám sú už pár týždňov v centre mesta na pešej zóne sprevádzkované malé fontánky na pitnú vodu a rovnako tak obe veľké fontány na pešej zóne pri I. budove Matice slovenskej, " informuje mesto Martin.

Takisto je spustená aj obľúbená a rodičmi s deťmi vyhľadávaná fontána v Hviezdoslavovom parku. Funkčnosť fontán oceňujú vo veľkej miere aj rodičia s deťmi. „Som rada, že fontány idú. Obzvlášť keď zabudnete fľašku s vodou doma, je takáto možnosť super. Často chodíme do Hviezdoslavovho parku, kde sa môže môj synček pohrať na ihrisku. Teraz keď ide fontána, stáva sa stredobodom jeho pozornosti,“ priznáva s úsmevom jedna z mamičiek.

Prečítajte si tiež: Horúčavy v Martine ešte nepovedali posledné slovo: Pozrite, na aké teplo sa musíme pripraviť…

Foto a zdroj: Mesto Martin

Matičné námestie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM