Samospráva

K multifunkčnému ihrisku pribudol v Gymnáziu J. Lettricha tartanový ovál

K multifunkčnému ihrisku v športovom areáli martinského Gymnázia pribudla nová bežecká dráha, ktorú vybudoval Žilinský samosprávny kraj (ŽSK).

Ilustračný obrázok k článku K multifunkčnému ihrisku pribudol v Gymnáziu J. Lettricha tartanový ovál
Foto: Vlado Veverka / Zdroj: Dnes24.sk

Nový tartanový ovál má štyri dráhy po 400 metrov a rovnako je tu vyznačená šprintérska dráha na 100 metrov. Na výstavbu sa nám podarilo získať aj prostriedky z Úradu vlády SR vo výške 33.000 eur a Žilinský kraj dofinancoval 50.000 eur, vďaka čomu bude mať škola omnoho lepšie podmienky na športovanie a prípravu mladých talentov,“ uviedol podpredseda ŽSK Jozef Štrba s tým, že kraj vyčlenil gymnáziu i prostriedky na novú časť oplotenia vo výške 5000 eur.

Riaditeľ gymnázia Igor Libo doplnil, že ovál budú môcť využívať študenti aj verejnosť. „Areál bude počas dňa otvorený pre všetkých záujemcov, ktorí si môžu prísť napríklad ráno alebo poobede zabehať. Verím, že tým poskytneme možnosť rozvíjať sa každému, kto bude mať chuť na sebe pracovať. Tak, ako tu pred 15 či 20 rokmi začínala ešte na škvare naša úspešná reprezentantka Lucka Klocová, možno dráha vychová aj ďalších talentovaných atlétov,“ podotkol riaditeľ Gymnázia Jozefa Lettricha.

Držiteľka viacerých cenných kovov zo svetových atletických súťaží Lucia Hrivnák Klocová bude podľa neho v Gymnáziu J. Lettricha viesť i atletický krúžok. „Moje začiatky boli práve tu na tejto škole, takže o to viac ma teší, že je tu vybudovaný nový tartan. Deti dostanú vďaka kvalitnému povrchu väčšiu motiváciu a odrazí sa to aj na ich výkonoch. Dúfam teda, že škola bude mať omnoho viac úspechov, lebo už teraz je v popredí na všetkých súťažiach,“ dodala Hrivnák Klocová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM