Webnoviny - Rôzne

Kandidátovi na primátora Martina sa vraj vyhrážali

Kandidátovi na primátora mesta Martin Petrovi Vonsovi sa údajne niekto vyhrážal ohrozením jeho rodiny.

Vo štvrtok ho oslovil neznámy muž s vyhrážkou, že ak odovzdá petičné hárky s podpismi občanov a potvrdí tak svoju kandidatúru, môže byť ohrozený on a jeho rodina. Vons to potvrdil pre agentúru SITA s tým, že na polícii podal trestné oznámenie.

„V piatok sme prijali trestné oznámenie od jedného z kandidátov na primátora mesta Martin pre podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania. Dotyčný poškodený uviedol, že túto osobu nepozná. Uviedol popis podozrivého s tým, že teraz bude predmetom nášho zisťovania a šetrenia totožnosť tejto osoby,“ uviedla pre agentúru SITA žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Peter Vons napriek tomu petičné hárky odovzdal. „Takéto konanie považujem za vydieranie, zastrašovanie a nátlak na moju osobu. Ako dlhoročný aktívny športovec som pevne veril, že súťaž o podporu Martinčanov bude čestná a férová. Žiaľ, ešte sa poriadne ani nezačala a už sa stretávam s podpásovými údermi, ktoré s demokraciou a fair-play nemajú nič spoločné,“ povedal pre agentúru SITA Vons.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM