Lukáš Zavacký Šport

Košice mieria za postupom do semifinále: V treťom zápase sa však s Martinom natrápili, čo na to tréneri?

Hokejisti Košíc sú bližšie k postupu do semifinále. Pomohlo im v tom víťazstvo v Martine. Nezrodilo sa však jednoducho. Takto sa k zápasu vyjadrili tréneri oboch mužstiev.

Ilustračný obrázok k článku Košice mieria za postupom do semifinále: V treťom zápase sa však s Martinom natrápili, čo na to tréneri?
Zdroj: TASR

Na svoj prvý vonkajší duel vycestovali Košičania už s posilami – Adamom Lapšanským a Marekom Bartánusom. Chýbali im však dvaja zranení hráči, a to Martin Dudáš a Richard Lelkeš. V dueli sa zrodilo víťazstvo Košíc po predĺžení.

MHC Martin – HC Košice 2:3pp (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1) – na zápasy 0:3

Góly: 22. Tabaček (Rusina), 47. Cipulis (Surovka, Galamboš) – 13. T. Varga (Mikuš), 43. Spilar (Bartoš, Češík), 65. Suja (Bicek, Deyl). Rozhodovali: J. Konc, M. Novák – Kacej, M. Orolin, striedanie: 21. Češík za Jenčíka (Košice), vylúčení: 4:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2800 divákov.

Prvá tretina vyšla lepšie hosťom, ktorí skóre stretnutia otvorili v 13. minúte zásluhou T. Vargu. Aj napriek tomu, že sa hral vyrovnaný hokej, Martin v prvej dvadsaťminútovke odpovedať nedokázal. Podarilo sa mu to až v ďalšej, keď Tabaček v 22. minúte vyrovnal. V poslednom dejstve sa hneď v úvode dostali do vedenia Košičania, no na Spilarov presný zásah reagoval o štyri minúty Cipulis. Zápas došiel až do predĺženia, v ktorom boli úspešnejší východniari. Suja v presilovke rozhodol o výhre svojho tímu.

Ivan Dornič, tréner Martina: „Keď sme chceli zdramatizovať túto sériu, potrebovali sme zvíťaziť. S Košicami sme sa stretli štyrikrát v tejto sezóne doma a zápas sa skončil vždy v riadnom hracom čase nerozhodne. Žiaľ, vyhrali sme v predĺžení len prvé stretnutie, trikrát sme ťahali za kratší koniec. Napriek prehre musím chlapcov pochváliť, hrali výborne, plnili taktické pokyny. Tak, ako v celom ročníku, opäť sme doplatili na nepremenené vyložené príležitosti.“

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: „Bolo to bojovné stretnutie z oboch strán a pre nás veľmi dôležitý zápas. Zvládli sme ho a vedieme v sérii 3:0. Myslím, že dobre zregenerujeme, pripravíme sa na štvrtý zápas a verím, že aj v ňom zvíťazíme.“

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM