Rôzne

Ktoré drinky pijú Martinčania v horúcich dňoch najradšej? Zisťovali sme za vás!

Na martinských terasách si môžete vybrať zo širokej ponuky osviežujúcich alko i nealko nápojov. Čo myslíte, ktoré z nich pijeme najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Ktoré drinky pijú Martinčania v horúcich dňoch najradšej? Zisťovali sme za vás!
Zdroj: Dnes24.sk

Osviežiť sa v horúcich letných dňoch možno rôznymi spôsobmi. Vyhľadávaným miestom mnohých Martinčanov sú aj letné terasy nachádzajúce sa v centre mesta. Tie ponúkajú najrôznejšie miešané kokteily a nápoje, ktoré vás zaručenie schladia.

Osvieženie vyhľadávajú aj turisti

Dlhoročnú prax v miešaní kokteilov má aj barman Tomáš, pre ktorého je práca zároveň koníčkom. Osvieženie na letných terasách vyhľadávajú podľa neho v týchto dňoch vo veľkej miere aj turisti. „Máme tu najmä Nemcov, Čechov, Poliakov, Rusov, ale mali sme tu aj turistov zo vzdialenejších krajín ako sú Ázerbájdžán či dokonca Srí Lanka,“ priznáva.

Miešané drinky su TOP

Podľa Tomáša vymenili Martinčania v súčasných horúčavách kávu za osviežujúce miešané drinky.

Tohtoročným letným hitom, ktorý domáci vo veľkej miere vyhľadávajú sú džbány s limonádou. Na výber je viacero rôznych príchutí, citrónová, bazová, zázvorová, ale tiež netradičná uhorková príchuť.“ Tieto limonády majú 0% obsah alkoholu, čo oceňujú hlavne vodiči.

Drink si môžete namiešať aj doma

Prípravu miešaného drinku možno zvládnuť aj doma. Podla Tomáša je však potrebné dodržiavať isté pravidlá. „Pokiaľ chceme aby nápoj chutil tak ako skutočné má, treba investovať do surovín a nie do lacných nahrážok.“ Šejkre, barmanské sirupy, čerstvé suroviny a kvalitný alkohol sú podľa neho nevyhnutnosťou. Ako však vzápätí dodáva, „atmosféra letnej terasy, navyše s partiou dobrých priateľov, je nenahraditeľná, a pre mňa osobne prvoradá.“

Ak káva, tak s príchuťou

Aj pre kávu sú typické nové trendy. Okrem klasického espressa, frappé či turka si najnovšie získavajú obľubu kávy s príchuťami.

Milovníci káv môžu najnovšie ochutnať kávu s príchuťou čokolády, karamelu, kokosu, vanilky, mandlí alebo jahody.“ Tieto preferujú podľa Tomáša predovšetkým mladší kávičkári.

S výnimkou leta je Martin aj „centrom“ nórskych študentov medicíny, ktorí si radi doprajú slovenské pivo. „Bez ohľadu na to, aké ročné obdobie máme však platí, že dámy stále preferujú víno, zatiaľ čo páni uprednostňujú pri posedeniach s priateľmi pivo,“ zakončil s úsmevom Tomáš.

Čo by ste si vybrali vy?
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM