tp Rôzne

Kuriozita v Martine, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na najmenej obývanej ulici

Najobývanejším sídliskom v Martine je Priekopa. Sú však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí žije v tej najmenej obývanej martinskej ulici?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Martine, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na najmenej obývanej ulici
Zdroj: TASR

Martin nielen svojou rozlohou, ale aj počtom obyvateľov, patrí medzi tie väčšie mestá na Slovensku. V súčasnosti nás tu žije 54 658. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po sídliskách, ale aj väčších, či menších uliciach, ktorých tu máme vyše 250.

Čo sa týka počtu obyvateľov, v mestkých častiach jednoznačne dominuje Ľadoveň-Jahodníky-Tomčany s počtom 11 450. Prvú trojku v samostatných sídliskách však otvára Priekopa s približne 9 350 obyvateľmi. V Záturčí je ich o niečo menej, a to okolo 7 520. Trojku sídlisk uzatvára sídlisko Sever s približne 6 270 obyvateľmi.

Okrem častí mesta, v ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata. Veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na ulici, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste až 18.

Koľko obyvateľov teda môže mať ulica s najmenším počtom? Ak ste tipovali viac ako jedného, váš tip nebol správny. Obyvatelia ulíc Robotnícka, Šefranica a Podhradište totiž nemajú žiadneho suseda. Na každej má trvalé bydlisko iba jeden.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Martin
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM