Tlačové správy

Letné tábory na mieru pre bratislavské deti: Einsteinovi učenci, bunkre odvahy a mnoho iných

Školákov čakajú letné prázdniny a mnohí rodičia sa zamýšľajú nad tým, ako pripraviť pre deti atraktívny program. Stať sa na pár dní parkouristom, mladým zoológom, Einsteinom, vodákom, skutočnou mladou dámou či dobrodruhom v Bunkroch odvahy je pre deti veľkým zážitkom.

Ilustračný obrázok k článku Letné tábory na mieru pre bratislavské deti: Einsteinovi učenci, bunkre odvahy a mnoho iných
6
Galéria

Dennetabory.sk ponúkajú až 34 denných tematických táborov pre deti vo veku od 4 do 14 rokov.

OZ Preliezka už 16 rokov organizuje dennetabory.sk, v ktorých sa hráme, zabávame, experimentujeme, tancujeme aj športujeme. Program pripravujeme v spolupráci s odbornými metodikmi s cieľom priniesť jedinečnosť a originalitu. Deti majú rozmanitý program a striedavé aktivity v interiéri aj exteriéri. Tešíme sa z roka na rok veľkému záujmu a pozitívnej spätnej väzbe od detí aj rodičov. Prihliadame aj na novú legislatívu platnú od januára tohto roku, a preto je možné uhradiť tábory aj formou rekreačných poukazov. Akceptujeme úhradu faktúrou, ako aj ktoroukoľvek rekreačnou kartou,“ hovorí Michal Moško, MBA, generálny sekretár OZ Preliezka.

Ako správne vybrať letný tábor?

Prvým krokom pri výbere letného tábora je oslovenie skúseného organizátora. Nemenej dôležitý je program a zameranie tábora. „Tábory sú výborným spestrením počas letných prázdnin. Pri výbere je vhodné prihliadať na záujmy a schopnosti dieťaťa, pri rozhodovaní pomôžu i referencie od priateľov a známych. V dobrom tábore je program vyplnený zmysluplnou činnosťou s odborným dozorom, deti prichádzajú domov šťastné a plné nových zážitkov. Vytvárajú si nové priateľstvá a učia sa samostatnosti,“ hovorí detská psychologička Jana Kolláriková.

Denné tábory majú niekoľko výhod. „Deti nemajú pocit odlúčenia od rodičov, pretože sa každý večer vracajú domov,“ dodáva Jana Kolláriková. Ďalšou výhodou je, že celodenné aktivity v denných táboroch trvajú do 17.00 hod., a tak má rodina ešte priestor na spoločné rodinné aktivity. Neposlednou výhodou je, že dieťa môže navštíviť aj viac táborových programov a rozvíjať svoje schopnosti v rôznych oblastiach.

Deti sa hrou učia, netrávia čas pred televíziou alebo počítačom. Medzi najobľúbenejšie denné tábory, ktoré organizuje OZ Preliezka na portáli www.dennetabory.sk patria:

1. Tábor s kockami LEGO® – kreativite sa medze nekladú

Pre staviteľky aj staviteľov, malých aj väčších sú pripravené projekty plné fantázie, pri ktorých sa medze nekladú. Sústredenie sa a prácu s jemnou motorikou pri tvorbe vesmírnych staníc, zvieratiek a helikoptér vystrieda naháňačka a program na čerstvom vzduchu.

2. Bunkre odvahy – história našich vojakov a orientácia v prírode

Lužné lesy na slovensko-rakúskom území ukrývajú kus vojenskej histórie ešte z napoleonských vojen. Deti sa naučia orientovať v teréne ako praví vojaci, čítať mapu, používať buzolu a spoznávať svetové strany vďaka signálom prírody. Dozvedia sa o životoch vojakov z prvej a druhej svetovej vojny a aj o tom, ako také bunkre vznikali a čo všetko ukrývali.

3. Einsteinovi učenci učenci – experimentovanie, lukostreľba a planetárium

Majú vaše deti nekonečné zvedavé otázky? Vo vedomostno-zábavnom dennom tábore sa dozvedia mnohé odpovede a zažijú veľké dobrodružstvá – vyskúšajú experimenty, odhalia tajomstvá v ríši vody vo Vodárenskom múzeu, nahliadnu do vesmíru v planetáriu v Hurbanove, spoznajú petržalské bunkre a vyskúšajú historickú lukostreľbu.

4. Tohtoročný tip: Veselé krpce – slovenský folklór pre dievčatá aj chlapcov

Pre dievčatá a chlapcov sú pripravené ľudové tance, piesne, zvyky a tradície. V spolupráci s detským súborom Kobylka je pripravený bohatý program ľudovej tvorby. Deti sa naučia riekanky, jednoduché choreografie, dožinkové tradície a zažijú skutočný fašiangový karneval so všetkým, čo k nemu patrí.

Občianske združenie Preliezka je na slovenskom trhu 16 rokov a zameriava sa na poskytovanie voľnočasových aktivít pre deti od 4 do 14 rokov. Prostredníctvom webu dennetabory.sk poskytuje až 34 tematických táborov, ktoré sú dôkladne pripravované v spolupráci s odbornými metodikmi. Deti rozvíjajú svoju predstavivosť, učia sa hravým spôsobom a získavajú nové priateľstvá. Aktuálna ponuka denných táborov je na stránke www.dennetabory.sk.

Letné tábory ako šité na mieru pre deti z Bratislavy
6
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dennetabory.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM