Letný koláč ako lusk: Sušené paradajky a tvaroh z neho spravia zážitok!

Pokiaľ sa vám počas leta chce trochu zabaviť prípravou toho najlepšieho a super ľahkého slaného koláča, máme pre vás niečo špeciálne. Netreba sa desiť, nie je to nič zložité. Len trochu pomiesite, nakrájate, a sami budete prekvapení, čo sa vám podarilo.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Letný koláč ako lusk: Sušené paradajky a tvaroh z neho spravia zážitok!

Zapojte aj svoje deti do prípravy tejto chrumkavej pochúťky.

Isto poslúži ako chutná desiata alebo aj rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu.

Koláč so sušenými paradajkami a tvarohom

Potrebujeme:

na cesto:

  • 150 g masla,
  • 250–300 g K-Classic polohrubej múky,
  • 150 g tvarohu,
  • 1 vajce,
  • soľ, prášok do pečiva;

na plnku:

  • 1 kyslú smotanu,
  • cesnak,
  • bylinky,
  • čierne korenie,
  • 100 g sušených paradajok,
  • 200 g čiernych olív,
  • 50 g parmezánu/syra Grana Padano.

Postup:

Pripravíme si cesto, a to tak, že dôkladne rukou zamiesime všetky prísady. Pomocou valčeka ho natenko vytvarujeme na veľkosť plechu, na ktorý sme naniesli jemnú vrstvu oleja zo sušených paradajok, perfektne jedlo dochutí.

Cesto dáme na plech, na to naukladáme nakrájané sušené paradajky a olivy a natrieme smotanou vymiešanou s cesnakom, korením a bylinkami. Soliť ani netreba.

Na vrch ešte postrúhame parmezán a dáme piecť na 200 stupňov pol hodinu. Treba sledovať, aby bol povrch krásne ružový.

Náš tip:

Náplň si môžete zvoliť, akú len chcete, skúste napríklad aj ančovičky a kapari alebo klasickú klobásku, bryndzu, slaninu či šunku.

Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame