Správy

Martin (ne)má nové partnerské mesto: Kde je skrytý háčik?

Nepísanou tradíciou všetkých dobrých priateľských vzťahov je dôvera a vzájomná podpora. Mesto Martin ako celok je v tomto ohľade bohaté, pravidelne ho podporuje až osem partnerských miest.

Ilustračný obrázok k článku Martin (ne)má nové partnerské mesto: Kde je skrytý háčik?
Zdroj: Dnes24.sk

Nejde len o oficiálne priateľstvo, ale mesto pravidelne organizuje podujatia pre Martinčanov a zástupcov svojich partnerov, výnimkou nie sú ani partnerské výmeny študentov, či rokovania odborníkov o riešení podobných problémov jednotlivých miest.

Od septembra sa táto forma podpory mestu ešte zväčší vďaka ruskému partnerovi, mestu Železnodorožnyj, ktorému pribudlo až 200 000 obyva­teľov,“ informuje Mesto Martin.

Martin získal silného partnera

Počas prvého septembrového víkendu sa oficiálna delegácia mesta Martin na čele s viceprimátorom Imrichom Žigom zúčastnila každoročných osláv Dní mesta Železnodorožnyj, ktoré sa však niesli v novom duchu. Naše partnerské mesto Železnodorožnyj sa totiž nedávno spojilo s Balašichou – väčším Moskovským mestským okruhom. Mestu tak pribudlo viac ako 200 000 obyvateľov, čo sa premietlo do všetkých oblastí spoločensko-kultúrneho života a, samozrejme, ovplyvňuje to aj partnerstvo s mestom Martin.

Už na rokovaní s primátorom nášho staronového partnerského mesta pánom Žirkovom bolo zrejmé, že Martin týmto spojením získal silného partnera. Osobne v najbližšej budúcnosti vidím ako reálne nielen športové a kultúrne výmeny, ale aj spoluprácu v hospodárskej oblasti,“ zhodnotil po návšteve viceprimátor mesta Martin Imrich Žigo.

Vzájomná spolupráca sa dotkne aj športu

Na budúci rok si pripomenieme 10. výročie podpísania dohody o partnerskej spolupráci medzi mestami Martin a Železnodorožnyj.

Popri existujúcich obchodných a kultúrnych vzťahoch je našou snahou rozšíriť vzájomnú spoluprácu aj v oblasti športovej (futbal, hokej). Už tu možno vidieť pozitívny vplyv spojenia s okruhom Balašicha známym svojou hokejovou históriou, ktorý prisľúbil v budúcom roku rokovania o turnajoch martinských a moskovských žiackych hokejových klubov,“ informuje ďalej mesto.

Zdroj: Mesto Martin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM