Eva Lacová Kultúra

Martinčania, kam cez víkend? Pozrite si prehľad a vyberajte

Cez víkend nemusíte sedieť doma. Pripravené sú akcie, na ktorých sa určite aj vy príjemne zabavíte. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Martinčania, kam cez víkend? Pozrite si prehľad a vyberajte
Zdroj: TASR
  • Máte radi živé kvety? V obci Podhradie pri Martine sa uskutoční v sobotu už 12. ročník výstavy drobnopestovateľov kvetov pod názvom KVET PODHRADIA 2015. Obdivovať budete môcť nádherné aranžmány zo živých kvetov, osadené do dedinského prostredia. Klasikou sú obľúbené tematicky ladené priedomia s ukážkami tradičných ľudových remesiel. Program začína o 11:00 hod.
  • Patríte k milovníkom súčasnej slovenskej hudobnej scény? Nevynechajte Turčiansky Rekord Fest. Podujatie sa koná v sobotu v priebehu celého dňa v areáli lyžiarskeho strediska Snowland vo Valčianskej doline. Predstavia sa vám: Adam Ďurica, Zuzka Smatanová, Laci Strike, Juraj Hnilica & band, Tanečná skupina DEEP, Campana Batacuda, Martin Brxa, Tanečná skupina Bailadora, Roman Volák, Divadlo Maska, Kúzelník Wolf. A pozor! Prebehne aj pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov.
  • Aj v neďalekých Turanoch sa pripravte na poriadnu porciu hudby a to v podaní DJ Jána Halienu. V sobotu o 20:00 hod. sa na strelnici Tibín začína a až nad ránom končí Summer Open Oldies Party.

Nedeľa bude patriť harmonikárom a rytierom

  • V Múzeu slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch sa v nedeľu stretnú heligonkári z Turca, Kysúc, Oravy, Považia a Šariša, ktorí rozveselia a roztancujú návštevníkov na podujatí Turčianska harmonika. Zaujímavosťou je, že v programe sa predstaví vyše tridsať hráčov rôznych vekových kategórií.
  • Slovenské rytierske dni sa v nedeľu presunú na hrad Sklabiňa. Pripravený je pestrý program – rytierske súboje, výklad používanej výzbroje, hudobné vystúpenia, šikovní remeselníci a rytierske akadémie. Čakajú vás špeciálne podmienky (také stredoveké :)), takže sa treba poriadne vyzbrojiť. Vítané sú karimatky, deky na sedenie a podobne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM