Správy

Martinčania, od septembra pozor: Čakajú nás TIETO zmeny v doprave!

Kvôli začínajúcemu školskému roku a súčasnému stavu rekonštrukcie ciest v Martine a okolí nastane v meste od septembra niekoľko zmien v organizácií dopravy. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť Martinčanov a zabezpečiť plynulosť premávky aj počas dní, kedy na ceste pribudne ešte viac vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Martinčania, od septembra pozor: Čakajú nás TIETO zmeny v doprave!
Zdroj: TASR

September bol zdôraznený ako rizikové obdobie už pred niekoľkými dňami na stretnutí všetkých kompetentných zložiek, ktoré sa zaoberajú rekonštrukciou obchvatu.

Čakajú nás obmedzenia

Primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar garantoval, že mesto urobí aj nad rámec svojich povinností preto, aby garantovalo bezpečnosť Martinčanov a prisľúbil, že v meste budú do spustenia obchvatu nasadené hliadky Mestskej polície v Martine, ktoré budú intenzívne hliadkovať na priechodoch pre chodcov, ktoré môžu využívať deti. Okrem toho v rámci dopravy v meste nastane niekoľko zmien, ktorých cieľom bude zvýšiť bezpečnosť detí, ktoré idú do škôl či škôlok. V stredu 2. septembra 2015 nebude možný medzi 7:30 až 10:30 hod. vjazd z Ul. Mudroňova na Ul. Hroboňova.

Tento jednodňový zákaz bude pokračovať v pozmenej forme až do októbra. Od 3. septembra totiž bude vjazd z Ul. Mudroňova na Ul. Hroboňova bez obmedzení, ale výjazd bude každý školský deň medzi 7:00 a 8:00 hod. možný výhradne cez Memorandové námestie na Ul. M. R. Štefánika,“ prízvukuje hovorkyňa Mesta Martin Zuzana Kalmanová.

Semafory pri hlavnej pošte opäť v prevádzke

Kvôli bezpečnosti budú taktiež spustené semafory na Ul. Mudroňova. Posledná septembrová zmena sa bude týkať mestskej časti Jahodníky. „Od septembra bude Ul. J. Kráľa zjednosmernená v smere od Národného cintorína po ZŠ Jahodnícka,“ informuje Kalmanová.

Foto: Mesto Martin

Čítajte tiež: Vodiči, pripravte sa: Polícia varuje pred dopravnými obmedzeniami na začiatku školského roka!

Počas leta došlo v Martine k dvom smrteľným nehodám: Dôvodom však nebola obchádzková trasa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM