Eva Lacová Hokej

Martinčania úspešní na domácom ľade: HK Poprad odišiel naprázdno

Martinčania uspeli v 9. kole najvyššej hokejovej extraligy na výbornú. Súpera z Popradu porazili výsledkom 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Martinčania úspešní na domácom ľade: HK Poprad odišiel naprázdno
Zdroj: Dnes24.sk

Televízny súboj susedov z tabuľky začali lepšie Podtatranci. V úvodnej desaťminútovke boli pri streleckej chuti, ale Dzubina potvrdzoval dobrú formu. Už v 25 sekunde zneškodnil pokus Paukovčeka a neskôr aj Štraucha. Na druhej strane kontroval len Špirko. Od 8 minúty mali hostia výhodu presilovky 5:4. Hvila ešte dvakrát nepochodil, ale v 10. minúte po krásnej kombinácii hostí otvoril skóre B. Rapáč. Z vedenia sa však Popradčania tešili len krátko. Už v 11 minúte využili presilovku aj domáci a Pokrivčák po 57 sekundách vyrovnal. Potom sa hra vyrovnala.

V 2. tretine mali viac z hry domáci. Na začiatku nepremenili dobré príležitosti Špirko a Matejka, na opačnej strane Huna mieril len vedľa. V 27. minúte pri výhode hostí 4:3 bol proti umiestenej strele Hunu perfektný semafor Dzubinu. V 39. minúte mal výhodu trestného strieľania aj domáci Špirko, ale jeho strela skončila na žrdke popradskej bránky.

V 3. tretine sa hráči pozorne bránili a strely sa len ťažko presadzovali. Martinčania boli lepší, výborným pohybom si vynútili 4 presilovky po fauloch hostí. Záver bol mimoriadne dramatický. O výsledku stretnutia rozhodol najlepší martinský hokejista Špirko, keď v 57. minúte tečom zblízka prekonal Kostúra a 3 sekundy pred koncom strelou do prázdnej bránky definitívne rozhodol. Hosťom sa nepodarilo vyrovnať ani počas 67 sekundovej hry bez brankára, naopak, dostali tretí gól. Martin tak predbehol v tabuľke Poprad.

MHC Martin – HK Poprad 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Ivan Dornič, tréner Martina: „V Martine je momentálne veľká eufória. Naše mladé mužstvo získalo postupne skúsenosti, hrá na doraz a svojimi vystúpeniami i výsledkami teší našich fanúšikov. Som na svojich hráčov právom hrdý. Na našom víťazstve mal veľkú zásluhu strelec dvoch gólov Špirko. Je síce malý postavou, ale svojimi výkonmi potvrdzuje, že je veľkým hráčom a veľmi dobre zapadol do tohto kolektívu.“

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: „Bol to výborný zápas. Musím poďakovať svojim hráčom za predvedený výkon. Nič im nemôžem vyčítať, lebo nám tu nebolo súdené vyhrať.“

Martinčanom patrí v súčasnosti v celkovej tabuľke s 15 bodmi 5. miesto. Celková tabuľka TU

Foto: MHC Martin

Čítajte tiež: Nepremeškajte októbrové súboje: Prezrite si rozpis domácich zápasov MHC Martin

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM