Správy

Na martinskom štadióne sa predstavili české hviezdy: Bolo to pre dobrú vec

Na podujatí Pomáhajme hokejom sa predstavili na martinskom zimnom štadióne české hviezdy. Vyzbierané peniaze použijú pre tých, ktorí potrebujú sociálnu pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Na martinskom štadióne sa predstavili české hviezdy: Bolo to pre dobrú vec
Zdroj: pixabay

Výťažok zo septembrového benefičného podujatia Pomáhajme hokejom vo výške 1170 eur prevzal v stredu primátor Martina Ján Danko pre mestskú nadáciu Nová šanca od organizátora podujatia Patrika Martausa.

„Úlohou nadácie je pomáhať tým, ktorí nemajú dostatok prostriedkov a sociálne zabezpečenie ako väčšina ľudí v tomto meste. Aj keď nemôžeme hovoriť o horibilnej sume, hodnotím práve ten prístup ľudí. Prišli z Česka a pritiahli k sebe veľa ľudí. Prostriedky, ktoré dostane nadácia, použijeme pre tých, ktorí potrebujú sociálnu pomoc,“ povedal martinský primátor.

Podujatie Pomáhajme hokejom je projektom českého herca Martina Dejdara a hokejového klubu HC Olymp Praha.

„Primárnou úlohou je priniesť úžitok pre nadácie a hendikepovaných ľudí. Aj keď nejde o veľkú sumu, som veľmi rád, že sme mohli takýmto spôsobom pomôcť ľuďom aj v Martine. Verím, že peniaze poputujú tam, kde ich najviac potrebujú, a naše podujatie tak splní svoj účel,“ uviedol predseda občianskeho združenia Nobis Prospere Martaus.

Na podujatí Pomáhajme hokejom sa v sobotu 14. septembra predstavili na martinskom zimnom štadióne české hviezdy na čele s Dejdarom a zmerali si sily s martinskými hokejistami.

„Nechýbali bývalý český premiér Mirek Topolánek či trojnásobný držiteľ Stanley cupu a majster sveta Jiří Hrdina. Martin považujeme za jedno z najhokejovejších slovenských miest. Na budúci rok tu plánujeme usporiadať aj pokus o zápis do Slovenskej knihy rekordov,“ dodal Martaus.

Foto ilustračné.

Nenechajte si viac ujsť novinky z Martina a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM