Správy

Najnovšie info o martinských školákoch: Koľko máme základniarov a ako sa pohli čísla?

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Martin sa nachádza deväť základných škôl. Počet ich žiakov sa v školskom roku 2019/2020 oproti stavu v predchádzajúcom roku zvýšil.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie info o martinských školákoch: Koľko máme základniarov a ako sa pohli čísla?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Deväť základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Martin v školskom roku 2019/2020 navštevuje 3605 žiakov, čo je o 31 viac ako v predchádzajúcom školskom roku. V desiatich mestských materských školách (MŠ) pribudlo päť detí a celkovo ich je 1260. Vyplýva to z informatívnej správy, o ktorej rokovali poslanci na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine.

Podľa hovorkyne mesta Martin Zuzany Kalmanovej je priemerný počet žiakov v triedach ZŠ 20 a oproti predchádzajúcemu školskému roku mierne klesol.

„V novom školskom roku pribudli v ZŠ štyri triedy. Počet prvákov, vrátane prípravného ročníka, sa oproti predchádzajúcemu školskému roku zvýšil o 22 a celkovo ich je 446. V MŠ zostalo 54 tried a počet detí, ktoré sa pripravujú na plnenie povinnej školskej dochádzky, je 398. Oproti predchádzajúcemu školskému roku klesol počet predškolákov o 12,“ uviedla Kalmanová.

Povinnú školskú dochádzku zabezpečujú v Martine aj tri súkromné, dve cirkevné a dve špeciálne ZŠ.

„Počet ich žiakov sa v školskom roku 2019/2020 oproti stavu v predchádzajúcom školskom roku zvýšil o 41 a je ich 1367. Zvýšil sa aj počet tried z 80 na 86. Predprimárne vzdelávanie zabezpečuje aj sedem súkromných a dve cirkevné MŠ. V školskom roku 2019/2020 je v súkromných a cirkevných materských školách 592 detí, čo je o štyri viac ako v predchádzajúcom školskom roku,“ dodala hovorkyňa mesta Martin.

Foto ilustračné.

Nenechajte si viac ujsť novinky z Martina a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM