Kultúra

Neseďte cez víkend doma! Zabaviť sa môžete pri guľáši i dobrej hudbe

Kam cez víkend? To je otázka, ktorú si kladieme pravidelne. V Martine a jeho okolí sa počas tohto víkendu (15. 8. - 16. 8.) koná viacero zaujímavých akcií, o ktorých by ste mali vedieť.

Ilustračný obrázok k článku Neseďte cez víkend doma! Zabaviť sa môžete pri guľáši i dobrej hudbe
Zdroj: TASR

Víkend má byť podľa meteorológov opäť poriadne horúci. Stráviť ho môžete rôznymi spôsobmi. V susedných Vrútkach organizujú súťaž vo varení guľášu, zatiaľ čo vo Valči bude lákadlom malý pivný festival. Počas víkendu pokračuje aj kultúrne leto, ktoré opäť poskytne priestor obľúbeným hudobníkom a oživí priestor Námestia S. H. Vajanského.

Víkend v znamení guľášu a muziky

  • Na škvárovom ihrisku vo Vrútkach za Gymnáziom J. C. Hronského sa v sobotu (15. 8. ) uskutoční už 6. ročník Vrútockého country kotlíka. Opäť sa bude súťažiť vo varení kotlíkového guľášu, s ukážkou činnosti sa predvedie Mestský hasičský zbor, rodiny s deťmi poteší mega detský svet, jarmok ľudových remesiel a večer sa uskutoční oldies party. O zábavu sa postará Dj Pedro a kapela Lojzo. Podujatie sa koná pod záštitou Miroslava Mazúra, primátora mesta Vrútky.
  • V Snowlande vo Valčianskej doline sa v sobotu ( 15. 8. ) uskutoční akcia pod názvom Valčianske lomidrevo. Organizátori sľubujú bohatý program pre celú rodinu, malý pivný festival, súťaže pilčíkov v rôznych disciplínach, ukážky práce umeleckých rezbárov. O dobrú náladu sa postarajú známe martinské kapely, DJ Rudo, folklórny súbor Turiec, spevokol Valčan a heligónkari. Deti si budú môcť zajazdiť na koníkoch, vyskúšať si prácu záchranárov, zatancovať si v škole ľudového tanca, povoziť sa na tradičnom ľudovom kolotoči a zahrať sa na pirátskej lodi. Program začína o 13:00 hod.

Kultúrne leto pokračuje

Dnes (14. 8. ) od 20:00 hod. vystúpi na Námestí S. H. Vajanského martinská kapela LenArt. V sobotu (15. 8. ) na tom isto mieste a v rovnakom čase predvedie svoje umenie obľúbený Peťo Piatko Band a v nedeľu (16. 8.) o 20:00 hod. začína na Divadelnom námestí Roller Disco.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM