Nie je sekaná ako sekaná: Táto špecialita s pečienkami vás určite zaujme

Všetci vieme, že sekanú je najlepšie spraviť doma:) Máme pre vás ale taký recept, že toto jedlo sa posúva do novej dimenzie. No a tá slaninka vnútri...

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Nie je sekaná ako sekaná: Táto špecialita s pečienkami vás určite zaujme

Špeciálna sekaná s kuracími pečienkami

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pečienok,
  • 150 g ovsených vločiek K-Classic jemných,
  • 100 ml šľahačky,
  • 2 vyšľahané bielky,
  • 100 g strúhanky,
  • 1 stredne veľký pór,
  • 100 g údenej slaniny na kocky,
  • soľ, majoránku, čierne korenie, olej na potretie formy

Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland

Postup:
Pečienky najemno nasekáme alebo pomelieme, pridáme soľ, korenie, tiež vločky, slaninu, nakrájaný pór, strúhanku, šľahačku, majoránku a dôkladne premiešame.

Úplne nakoniec zamiešame vyšľahané bielky; veľmi jemne, aby sa nám sneh nestratil. Zmes dáme do hranatej formy natretej olejom a posypanej ešte ďalšou strúhankou (nie je nevyhnutné) a upečieme na 180 Stupňov Celzia 40 – 50 minút.

Treba skúšať suchou špajdlou, aby boli pečienky prepečené.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame