Rastislav Búgel Hokej

Nitra doma buduje nedobytnú hokejovú pevnosť: Martinčania pod Zoborom prehrali

V piatom kole najvyššej hokejovej súťaže privítala Nitra doma Martin a už v 10. min si vzal tréner hostí Dornič oddychový čas, pretože jeho zverenci prehrávali pod Zoborom 0:2.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma buduje nedobytnú hokejovú pevnosť: Martinčania pod Zoborom prehrali
Foto: Rastislav Búgel

V súboj siedmeho celku Tipsport Ligy s piatym sa domáci ujali vedenia v desiatej minúte, keď po strele Bajteka od modrej čiary tečoval puk za Dzubinov chrbát Macík. O 38 sekúnd sa výborne zorientoval pred bránou Martina Piačka a zabezpečil dvojgólový náskok domáceho tímu. V 13. min pridali Nitrania ďalší gól, puk po Mezeiovej prihrávke si obrana hostí vrazila do svojej brány – 3:0.

V 23. min bol v brejku faulovaný Samir Saliji, no z nariadeného trestného strieľania nedokázal zvýšiť vedenie Nitry, to sa však podarilo v 37. min Lukášovi Novákovi, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste – 4:0.

V 47. min mohol L. Novák dosiahnuť ďalší gól, ocitol sa v obrovskej príležitosti, položil si martinského brankára, ale nedokázal presne zakončiť. Napokon sa v 59. min dočkali hostia, v presilovej hre prestrelil Valenta v nitrianskej bráne Tibor Varga a stanovil výsledok na 4:1.

HK Nitra – MHC Martin 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Začiatok sme mali veľmi dobrý, no v druhej tretine pod vplyvom výsledku, sme už nemali taký tlak. V tretej tretine sme mali veľa vylúčených, Martin sa dostával do hry a škoda, že sme v závere inkasovali, ale víťazná séria pokračuje.“

Ivan Dornič, tréner Martina: „Dnes sme vedeli, že to tu bude ťažké a vedeli sme, že tu bude dobrá atmosféra. Vedeli sme tiež, že ak v prvej tretine nedostaneme gól, máme šancu na dobrý výsledok, no v prvých desiatich minútach sme dostali dva góly a keď sme mali šancu na zvrátenie, dali sme si vlastenca. Máme mladé mužstvo, chlapci hrajú svoje maximum, musíme byť trpezliví a tá práca sa ukáže neskôr.“

Foto: Rastislav Búgel

Nitra doma buduje nedobytnú hokejovú pevnosť: Martinčania pod Zoborom prehrali
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM