Správy Správy

Obnova ciest v našom kraji za stovky tisíc eur: Motoristi, študujte, kde vás potešia nové vozovky!

Žilinská župa vyčlenila ďalšie prostriedky na obnovu ciest II. a III. triedy vo svojich regiónoch. Niekde už opravy prebehli, inde sú zatiaľ len naplánované. Nový šat dostanú aj úseky ciest pri Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Obnova ciest v našom kraji za stovky tisíc eur: Motoristi, študujte, kde vás potešia nové vozovky!
Zdroj: Dnes24.sk

Žilinská župa vyčlenila vo svojom rozpočte 560-tisíc eur na obnovu viac ako deväť kilometrov ciest II. a III. triedy v regiónoch Liptova, Oravy, Turca, horného Považia a Kysúc. Podľa Ivana Mokrého, riaditeľa odboru dopravy Žilinskej župy, čaká budúci týždeň obnova vozoviek obce Folkušová a Mošovce v regióne Turca, kde na 865 metrov ciest položia pracovníci Správy ciest ŽSK 850 ton asfaltu v hodnote 60-tisíc eur.

"Takú istú sumu sme investovali aj do nového povrchu ciest v regióne horného Považia na takmer 1,5-kilometrovom úseku,“ povedal Mokrý. Doplnil tiež, že na cesty vo Višňovom a Zbyňove – Kľače spotrebujú cestári viac ako tisíc ton asfaltovej zmesi. V októbri pokladanie nových povrchov ciest ukončia v kysuckom regióne na vozovkách Rakovej Korcháň a Ochodnice. Spolu 1263 metrov pokryje ďalších tisíc ton asfaltu v hodnote takmer 100-tisíc eur. „Samozrejme, okrem obnovy týchto ciest, na ktoré sa nám podarilo uvoľniť finančné prostriedky, pokračujeme v ďalších plá­novaných opravách. Aktuálne pracujeme na ceste v Žilinskej Lehote, odkiaľ budeme pokračovať do Lietavy,“ priblížil Mokrý.

V regióne Liptova sa vďaka investícii takmer 230-tisíc eur podarilo nahradiť starú vozovku novým tri a pol kilometrovým asfaltovým povrchom. Cesta v Demänovskej doline, v Ivachnovej a úsek medzi obcami Pavlova Ves a Liptovské Beharovce je už dnes pokrytý takmer 3-tisíc tonami asfaltovej zmesi. Na Orave tento týždeň cestári dokončili aj 800-metrovú obnovu úseku v obci Breza – Mútne a momentálne začali práce na vozovke v Zákamennom – Novoti, kde nový povrch pokryje viac ako jeden kilometer cesty. Cez tisíc ton asfaltovej zmesi si vyžiadalo finančné prostriedky vo výške takmer 110-tisíc eur.

Mohlo by vás zaujímať:

PREHĽAD letných obnôv ciest v našom kraji: Kde vodičov potešia nové vozovky?

Foto: ŽSK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM