Aktualizované Správy

Opakuje sa scenár z Pezinka? Ďalšie zariadenie v karanténe, týka sa to vyše 150 ľudí

Ochorenie potvrdili V Centre sociálnych služieb v Martine. V karanténe zostalo 100 klientov a 69 zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Opakuje sa scenár z Pezinka? Ďalšie zariadenie v karanténe, týka sa to vyše 150 ľudí
Zdroj: TASR

V Martine potvrdili tri prípady ochorenia COVID–19 v Centre sociálnych služieb v mestskej časti Ľadoveň a Dome svätého Martina v mestskej časti Jahodníky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že Bezpečnostná rada okresu Martin a Krízový štáb mesta Martin prijali opatrenia, ktorých cieľom je situáciu riešiť rýchlo a efektívne. ,,Oba domovy sú momentálne v karanténe a situácia je pokojná," uviedla Kalmanová.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Martine podľa nej v prvých dňoch zavádzania opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu skontroloval stav a pripravenosť všetkých domovov sociálnych služieb v meste. ,,Zároveň zabezpečil karanténne ubytovanie pre ohrozených zamestnancov týchto zariadení. V Dome svätého Martina sa dnes uskutočnilo testovanie všetkých klientov a zamestnancov, pričom zamestnanci sú ubytovaní v internátoch. Momentálny stav nákazy je jeden prípad u klienta domova a jeden prípad u zamestnanca, ktorý nebol niekoľko týždňov v práci," konkretizovala hovorkyňa mesta Martin.

,,CSS v mestskej časti Ľadoveň je uzatvorené a v rámci možností budú vykonávané testy všetkých klientov a zamestnancov. Momentálny stav nákazy je jeden prípad u zamestnanca. V prípade zhoršenia situácie sú pre oba domovy sociálnych služieb pripravené varianty na oddelenie pacientov s novým koronavírusom od zdravých klientov a zamestnancov," dodala Kalmanová.

Univerzitná nemocnica Martin je pripravená prijať všetkých pacientov s klinickými príznakmi choroby. Mesto Martin je v prípade potreby pripravené samostatne zakúpiť testy a pomôcť s testovaním všetkými dostupnými prostriedkami, uzavrela Kalmanová.

Ako informovala hovorkyňa Žilinského ŽSK Martina Remencová, karanténa sa týka 100 klientov a 69 zamestnancov.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM