Rastislav Búgel Rôzne

Perinbaba sa vracia, Martin varujú: Až takéto sneženie u nás treba očakávať!

Hoci vonku to aktuálne vyzerá skôr na jar, lopaty ešte radšej neodkladajte. Meteorológovia pre okres Martin totiž vydali výstrahu pred snežením. Bielej periny sa môžeme dočkať už onedlho!

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa vracia, Martin varujú: Až takéto sneženie u nás treba očakávať!
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravte sa na ďalšie úradovanie Perinbaby. „V okrese Martin sa miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 15 – 25 cm nového snehu,“ uviedli meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu so slovami, že uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb).

Meteorológovia pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa pred snežením. Tá platí od stredajšieho poludnia do štvrtku, šiestej hodiny rannej.

Vo vyšších polohách má však snehu padnúť ešte viac. „V okrese Martin sa očakáva v polohách nad 900 m miestami výskyt sneženia, pri ktorom spadne 25 – 50 cm nového snehu,“ píše sa ďalej na SHMÚ. Táto výstraha platí od stredy 3:00 hod. do štvrtku, šiestej hodiny rannej.

Náš okres však meteorológovia varujú aj pred vetrom. V okrese Martin sa totiž miestami očakáva výskyt vetra, ktorý v nárazoch môže dosahovať rýchlosť až 68–80 km/h. . Výstraha pred vetrom platí od 10.2.2016 od 11:00 do 11.2.2016 03:00 hodiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM