tatiana paučinová Samospráva

Poslanec za Záturčie otvorene: Fungujeme v akomsi režime údržby

Každá mestská časť má svoje vlastné úskalia či prednosti. Z toho následne vyplýva aj celkový stav mesta. Od toho sme si zvolili poslancov za jednotlivé výbory mestských častí resp. mestského zastupiteľstva. Ako sa pasujú s úlohami, ktoré si stanovili?

Ilustračný obrázok k článku Poslanec za Záturčie otvorene: Fungujeme v akomsi režime údržby
Zdroj: Dnes24.sk

Po mestských častiach Sever, Stred a Priekopa vám prinášame ďalšie priority a úlohy, ktoré si na rok 2016 stanovili poslanci výboru mestskej časti, tento raz Záturčia.

Poslanec mestského zastupiteľstva Martin Makovník za prioritu mestskej časti Záturčie považuje vytvorenie nových oddychových zón, skultivovanie a upravenie niektorých plôch danej mestskej časti.

Podľa Makovníka začal výbor riešiť nové oddychové zóny už začiatkom roka 2015. Súčasťou návrhu je vytvorenie parku medzi ulicami Gándhího a A. Stodolu. Poslanec vyzdvihuje polohu tohto miesta, kde sa nachádza centrálne detské ihrisko a väčšia trávnatá plocha.

„Na výstavbu Gándhího parku sme získali prísľub finančnej podpory od indického veľvyslanectva a tiež sme v mestskom zastupiteľstve vyčlenili čiastku 10 000 EUR z mestského rozpočtu. Vo vytváraní oddychových zón by sme chceli naďalej pokračovať,“ dodal poslanec k financovaniu oddychovej zóny.

Nedostatok parkovacích miest

Za nevyhnutnosť označil Martin Makovník aj výstavbu parkoviska s viac ako 50-timi parkovacími miestami: „Z dôvodu nedostatku parkovacích miest opäť plánujeme výstavbu nového parkoviska. Projekt parkoviska za hromadnými garážami oproti otoči Autobusov MHD je v konečnej fáze. Tento rok tak plánujeme otvorenie nových viac ako 50 parkovacích miest najmä pre obyvateľov ulíc Š. Nahálku, Ľ. Ondrejova a A. Stodolu.“

Ďalšie úlohy

Podľa Makovníka sa dlhodobo neriešila úprava plôch za bytovkami na ulici A. Stodolu 14–18 a na asanovanom nadchode ponad ulicu A. Stodolu. V pláne je preto úprava týchto plôch na trávnaté. Poslanci začali riešiť aj konsolidáciu malých smetných košov pre zvýšenie poriadku v Záturčí.

Poslanec za Záturčie v kontexte finančnej situácie mesta zhrnul realizáciu plánov: „Všetky tieto úlohy a plány sú aktuálne pozastavené a to z dôvodu, ktorý je viac menej každému známy. Mesto Martin sa dnes nachádza v nútenej správe, a preto nemôžeme realizovať žiadne nové investície. Fungujeme len v akomsi režime údržby.“

Foto: Roman Paučin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM