Tlačové správy

Potrebujete si požičať? Zistite, aké sú výhody spotrebných úverov

Odborníci na financie odporúčajú svojim klientom odložiť si peniaze minimálne na tri mesiace fungovania v prípade výpadku pravidelného príjmu či neplánovaných nákladov. Mnoho z nich však túto radu neberie úplne vážne, a preto sú nútení hľadať náhradné riešenia v prípade neočakávaných výdavkov.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete si požičať? Zistite, aké sú výhody spotrebných úverov
Zdroj: ČSOB

V takejto situáciu sú vyhľadávané najmä spotrebné úvery. Aké sú ich najväčšie výhody?

Peniaze môžete použiť na čokoľvek

Hoci môžete v ponuke produktov naďabiť aj na účelový spotrebný úver, v bankách sa najčastejšie stretnete s tým bezúčelovým. Vďaka tomu môžete použiť peniaze na čokoľvek – od stavby garáže až po kúpu dostihového koňa. Ďalším veľkým plusom je široký rozptyl sumy, ktorú si môžete požičať – od pár stoviek až po niekoľko desiatok tisíc. Napríklad v ČSOB môžete požiadať o spotrebný úver už v hodnote 600 €, ale aj v hodnote 25 000 €. Okrem toho v prípade záujmu banky ponúkajú možnosť splatiť úver predčasne bez akéhokoľvek poplatku.

Atraktívny úrok

Častou dilemou býva, či kupovať na splátky, alebo si zobrať práve spotrebný úver. V prípade, že si kúpite auto na lízing, jeho majiteľom sa stávate až po zaplatení poslednej splátky. So spotrebným úverom zaplatíte hneď, auto je vaše a peniaze splácate banke bez ohľadu na to, či ste ho o dva roky predali novému majiteľovi. Okrem tejto výhody sa oplatí spomenúť aj výšku úrokov – pri nákupe na splátky preplatíte tovar niekedy aj o 20 či 30 %, úrok pri spotrebných úveroch sa však pohybuje bežne v intervale od 5 do 10 %.

Požiadať môžete aj online

Dnes zvládnete získať spotrebný úver aj bez návštevy banky – stačí mať pripojenie k internetu a požiadať oň môžete odkiaľkoľvek. S tým je spojená ďalšia výhoda, ktorá vám pomôže správne si nastaviť výšku úveru aj mesačnej splátky a zároveň jeho dĺžku. Je ňou online kalkulačka spotrebného úveru – vďaka nej máte okamžitý prehľad o tom, koľko budete mesačne splácať, keď si požičiate 6 000 € na 6 rokov. A potom podľa svojich potrieb a možností si nastaviť optimálne parametre. V prípade, že sa potrebujete poradiť, napríklad v ČSOB môžete využiť aj telefonickú konzultáciu so zamestnancom banky. Rýchlejšie a jednoduchšie to byť ani nemôže.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: ČSOB
Zdroj: ČSOB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM