Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Cez víkend nás čaká letná idylka s vysokými teplotami

Dnešná pranostika hovorí, že ak sa osy v septembri tlačia do príbytkov, prorokujú tuhú zimu. Čaká nás krásne slnečná a horúca sobota. Oslavujú Olegovia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Cez víkend nás čaká letná idylka s vysokými teplotami
Zdroj: TASR

Západ: Na západnom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 13 a najvyššie denné 28 až 31 stupňov C.

Stred: Malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 15 až 10 a najvyššie denné 26 až 30 stupňov C.

Východ: Aj na východe bude malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 15 až 11 a najvyššie denné 26 až 30 stupňov C.

Meniny má Oleg

Mužské meno Oleg má škandinávsky pôvod a v preklade znamená „zdravý, šťastný“. Toto meno je početne zastúpené najmä v rusky hovoriacich a okolitých krajinách.

Sú to muži, pri ktorých nevieme, ako ich jednoznačne charakterizovať. Žijú intenzívne a často robia pravý opak toho, čo hovoria. V citovom živote sa prejavujú ako uzavretí, ťažko zo seba dostávajú osobné pocity. Väčšinou radi študujú. Pokiaľ ide o povolanie, veľmi ich priťahuje literatúra. Preto sa z Olegov môžu stať spisovatelia.

Stalo sa doma

1914 – Slovenská liga v Amerike vypracovala programový dokument pod názvom Memorandum o krivdách a požiadavkách slovenských.

1998 – Za účasti slovenského premiéra Vladimíra Mečiara a ďalších členov vlády otvorila hviezda svetového modelingu Claudia Schifferová nový diaľničný úsek Horná Streda – Nové Mesto nad Váhom.

Stalo sa vo svete

1898 – Zomrela na následky atentátu rakúska cisárovná a uhorská kráľovná ALŽBETA známa pod menom SISSI, manželka cisára Františka Jozefa. Narodila sa 24.12.1837.

1933 – Narodil sa svetoznámy nemecký módny návrhár KARL LAGERFELD (rok 1933 uvádza matrika, Lagerfeld si ako rok narodenia uvádza 1938).

Skladba dňa

Hudobným oslávencom je Joe Perry (1950), gitarista skupiny Aerosmith. Táto hardrocková formácia vznikla v roku 1970 v New Hampshire, od roku 1971 začínajú svoje účinkovanie v Bostone. V januári 1973 vydali prvú LP platňu s názvom Aerosmith.

Na nej bol aj prvý hit skupiny Dream On, ktorý zložil spevák Steven Tyler. Úspech im priniesla skladba Cryin z jedenásteho štúdiového albumu Get A Grip, ktorý vyšiel v apríli 1993 a dostal sa na prvé miesto v rebríčku.

Ilustračné foto, TASR

Aerosmith
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM